Egy egészségesebb élet

Tejszínes meggyes torta

Ez a torta egy madártej szelet nevű süti átalakításából madártej torta lett volna a férjem harmincadik születésnapjára. Igen ám, de a kevés alvás a gyerekek mellett meghozta a “gyümölcsét”, elnéztem a receptet, nem is kicsit… így lett belőle tejszínes-meggyes torta. Voálá: 

Tejszínes meggyes torta

Tejszínes meggyes torta

Hozzávalók:

A piskótához:

147 gramm teljes kiőrlésű liszt

63 gramm finomliszt

8 db tojás

120 ml langyos víz

40 gramm 4édes

3 gramm sütőpor

A krémhez:

350 ml 1,5%-os tehéntej

40 gramm tejszínízű pudingpor

20 gramm 4édes

A tetejére:

200 ml  habtejszín 

1 csomag habfixáló

200 gramm magozott meggy

ízlés szerint fahéj és 4édes

40 gramm legalább 70%-os étcsokoládé+30 ml habtejszín

Elkészítése:

A tojásokat külön választottam. A fehérjét egy csipet sóval habbá vertem, míg a sárgáját elkevertem a kimért lisztekkel, sütőporral, 4édessel és a langyos vízzel. Közepes lángon előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütöttem:

SAM_3492

Míg sült, megfőztem a pudingot és még melegen ráöntöttem a piskóta tetejére. A kimagozott meggyet ízlés szerint fahéjjal és édesítővel felfőztem, kihűtöttem.

Mikor kihűlt a puding és a piskóta, felvertem a természetesen cukormentes habtejszínt a habfixálóval. A kihűtött meggyet (nekem nem eresztett sok levet, így a levével együtt) hozzákevertem a felvert habfixálós tejszínhez és a puding tetejére öntöttel. Hűtőbe tettem.

Tálalás előtt 40 gramm 70%-os étcsokoládét 30 ml habtejszínnel felolvasztottam pici lángon/hőfokon-vigyázni kell, könnyen meg tud égni a csokoládé- és amikor már fényes volt a csokoládé egy kanál segítségével rácsorgattam a sütemény tetejére. 

Én az oldalát nem vontam be, de nyilván ez ízlés és idő kérdése.

100 gramm tortában nekem 15,6 CH és 188 kcal lett (a torta össz. súlya: 1408 gramm). 

Jó étvágyat! 🙂

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!