Egy egészségesebb élet

Tejszínes brokkolikrémleves

Mivel brokkoliról van szó -hiába krémleves- 200 gramm mennyiségig nem számolunk rá szénhidrátot (természetesen a feltétre, ha van igen, gondolok itt pirított pékárúra). Ugye, amint többet eszünk mint 200 gramm, vagy a második fogásban van olyan étel ami szintén nem lenne számolós, összeadódik. Amint meghaladja a 200 grammot az össztömeg abban az esetben az egészre szükséges számolnunk. 

Hozzávalók:

20 gramm kókuszolaj

20 gramm fokhagyma

30 gramm vöröshagyma

330 gramm brokkoli

1600 ml víz

fűszerek (nálam: vegeta (cm.), himalájai só, fehér bors, szerecsendió)

200 ml főzőtejszín

40 gramm teljes kiőrlésű liszt

Tejszínes brokkoli krémleves

Tejszínes brokkoli krémleves

Elkészítés: Az olvasztott kókuszolajon megpároltam a vöröshagymát és a fokhagymát. Rádobtam a rózsáira szedett, megmosott brokkolit, majd felöntöttem vízzel. Befűszereztem. Mikor megpuhult a brokkoli, turmixkehelybe mertem a levest majd a visszaöntöttem a lábosba. A főzőtejszínt elkevertem a teljes kiőrlésű liszttel, mertem hozzá a forró levesből, majd a leveshez öntöttem. Egy utolsót forraltam rajta kevergetés közben. Én azért adtam hozzá még lisztet, mert jó sűrűn szeretem a krémleveseket. A tetejére én saját készítésű pirított kenyérkockákat tettem. 

Ami a számokat illeti: a kész levesem 2050 gramm lett, ebben 687 kalória, 22 gramm fehérje, 41,6 gramm zsír és 61,1 gramm szénhidrát (a szénhidrátdiéta szabályai szerint számolva 52,5 gramm – a brokkolira is számoltam szénhidrátot így). Azonban, ha én 200 grammnál több leveset nem eszek, akkor ez esetben nem számolok rá szénhidrátot, ha viszont többet eszek mint 200 gramm, akkor a teljes mennyiséget figyelembe veszem (nem csak a 200 gramm feletti részt számítom az aznapi CH mennyiségbe). 

Jó étvágyat!

 

 

13720671_1031677386867966_1821361263_o

Ha nem szeretnél lemaradni semmiről, akkor iratkozz fel a hírlevélre és minden hétfőn értesítelek az elmúlt hét cikkeiről!

És kérlek, az engedélyem nélkül:

do-not-copy-160138_1280

Köszönöm!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!