Egy egészségesebb élet

Meggyes tejpite

Meggyes tejpite

Meggyes tejpite

Ez egy hihetetlenül gyors sütemény, nem mondanám, hogy a legszebb, hogy igazán mutatós sütemény lenne, de egy tartalmasabb leves mellé, vagy csak idő hiányában jól tud jönni. 

Hozzávalók:

250 gramm meggy

10 gr + 40 gr 4édes

fahéj

2 db tojás

5 gr sütőpor

105 gramm teljes kiőrlésű liszt

45 gramm finomliszt

200 ml tej

200 ml habtejszín

csipet só

Elkészítés: minden hozzávalót eldolgozunk egy tálban -habtejszínt is csak simán, nem kell habbá verni-, közben a magozott meggyet 10 gr 4édessel és ízlés szerint fahéjjal felfőzzük. Habtejszín helyett ha valaki szeretne használhat főzőtejszínt is, az más kérdés, hogy a szakácsok többsége azt vallja, hogy a tejszín 30%-nál kezdődik, ettől függetlenül nekünk inzulinérzékenység szempontjából már a 10% is megteszi. Nos, 30 percig sütöttem közepes lángon. 100 gramm sütiben 15,9 CH és 172,9 kcal lett. 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!