Egy egészségesebb élet

Lepénykenyér

Ezt a “csoda” receptet is Limara oldalán találtam. Mindig – minden étkezésre jól jöhet. Gyorsan be lehet gyúrni a tésztát és pár napig gond nélkül állhat a hűtőben. Ez az a reggeli/ebéd/vacsora, amit sem a férjem, sem a gyerekem soha nem utasít vissza, itt megtekinthető az eredeti recept.

Lepénykenyér

Lepénykenyér

 

Hozzávalók:

350 gramm teljes kiőrlésű liszt

150 gramm finomliszt

20 gramm zabkorpa (elhagyható)

15 gramm búzasikér

10 gramm élesztő

300 ml langyos víz

ízlés szerint só, nálam 10 gramm

feltét éppen ami a hűtőben van

zsiradék a sütéshez -nálam extra szűz olívaolaj vagy kókuszzsír-

 

Elkészítése: a tészta hozzávalóit alaposan kidagasztom. És körülbelül ennyi is az egész. Előveszem amikor megéhezünk, megtöltöm és sütöm is. Feltétnek bármi mehet rá, amit megkívánunk.  

dscf1841

 

Videó az elkészítéséről:

Jó étvágyat!

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!