Egy egészségesebb élet

Lenmagos mini bagett

Kenyér helyett ma ez került a sütőbe. Nem öregtésztás, egy gyors dagasztás, kelesztés eredménye. Saját “találmány”, mutatós és nem utolsó sorban finom.

Mini bagett kelesztés közben

Mini bagett kelesztés közben

Hozzávalók:

280 gramm teljes kiőrlésű liszt

70 gramm zabpehely

150 gramm finomliszt

35 gramm friss élesztő

100 gramm olvasztott margarin

10 gramm lenmag

10 gramm zabkorpa

10 gramm himalájai só

20 gramm búzasikér

280 ml langyos víz

A szóráshoz szezámmag

A kenéshez egy tojás

Mini bagett

Mini bagett

Elkészítése: a fenti hozzávalókat alaposan eldolgoztam -jelen esetben kézzel-. Amikor zabpehellyel dolgozok, jobb szeretem ha a kigyúrt tészta egy picit lágyabb, hiszen a zabpehely igen jó nedvesség felszívó, így az a tapasztalatom, hogy mire a kelesztés végére illetve a formázáshoz készülök, pont jó tészta állagot kapok rendszerint. Ebből a mennyiségből 10 egyenlő részre, 96-98 grammra osztottam és formáztam. A tetejét megkentem egy felvert tojással és megszórtam szezámmaggal -ez utóbbi két lépés természetesen kihagyható-. Aki megtudja oldani érdemes párásítani sütés közben. Akár egy nagyobb tepsibe vizet is betolni a sütőbe. 

100 grammban 36,4 CH és 284 kcal lett. Egy darab kész mini bagett 85-88 gramm lett nekem, ez 31 CH-t és 241,4 kcal-t jelent. 

 

Jó étvágyat! 🙂

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!