Egy egészségesebb élet

Frittata

Az eredeti recept Martha Stewart oldaláról származik itt megtekinthető. Ahogy én készítettem el a családomnak:

Hozzávalók:

20 ml kókuszolaj

150 gramm vöröshagyma

190 gramm paradicsom

85 gramm pritamin paprika

350 gramm tojás (nálam most s-es méretű, 8 darab)

100 gramm black forest füstölt ízű sajt

fűszerek: petrezselyem, só, bors (esetleg pirospaprika)

saját készítésű teljes kiőrlésű lenmagos kenyér (receptje itt található)

Elkészítése: én a delonghi active fry készülékemben készítettem el, de az eredeti receptben fém nyelű teflonban készítették el, amit elsőnek kicsit gázon, majd sütőbe tolva sütötték meg. A kókuszolajon az apróra vágott vöröshagymát, majd paradicsomot és paprikát megpároltam. Ráöntöttem a felvert, megfűszerezett tojásokat és további 15 percig hagytam sülni.

Kókuszolajon párolt hagyma, paradicsom és paprika

Kókuszolajon párolt hagyma, paradicsom és paprika


Az elkészült zöldséges-sajtos frittata

Az elkészült zöldséges-sajtos frittata

 

 

Majd mikor úgy láttam, hogy körülbelül csak 5 perc hiányzik és kész, rátettem a reszelt sajtot is. Teljes kiőrlésű kenyérrel ettük. A végeredmény:

Frittata teljes kiőrlésű kenyérrel

Frittata teljes kiőrlésű kenyérrel

A paradicsomra nem számoltam ez esetben szénhidrátot, hiszen 200 gramm alatt van (100 grammjában kevesebb a szénhidrát mint 5 gramm) és más ilyen  bizonyos értékhatárig nem számolós alapanyag nincs az ételben. Magában a frittata 100 grammjában 2,7 CH és 22,2 kalória lett nekem, ehhez jött a kenyér szénhidrát és kalória értéke. 

Jó étvágyat!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!