Egy egészségesebb élet

Cheesecake

Talán az első és legfontosabb, hogy ez a süti akkor a legjobb ha legalább egy éjszakát tud pihenni sütés utána hűtőben. Nyáron jobb szeretem sok gyümölccsel a tetején, most étcsokoládé és tejszínhab került rá. A férjem szerint lehetett volna bőven-bőven édesebb 😀 nekem pont jó volt… tehát aki édesebb dolgokat szereti picit több édesítőt tegyen a tésztába. 

SAM_3574

Hozzávalók:

A kekszes aljhoz:

200 gramm Gullon Ligera keksz így néz ki ha valaki nem ismerné -egyébként one euro és társaiban olcsóbban be lehet szerezni-

130 gramm olvasztott margarin

A tésztához:

500 gramm natúr vajkrém

500 gramm túró

50 gr 4édes -mehet mesterséges édesítő is természetesen-

2 ek. vanília esszencia

1 db citrom leve és héja

3 db tojás -nálam M-es méretnek eladott, összesen 165 gramm-

200 ml cukormentes habtejszín

2 ek. teljes kiőrlésű liszt (30 gramm)

Ez esetben a tetejére:

40 gramm 70%-os étcsokoládé

200 ml cukormentes habtejszín

80 ml főzőtejszín (opcionális, lehetne ez is habtejszín de nekem nem volt már itthon több)

Elkészítése:

A gullon kekszet ledaráltam, közben a margarint felolvasztottam. Ha egy picit hűlt a margarint alaposan elkevertem a darált keksszel. Egy tortaformát kibéleltem sütőpapírral és ezt a kekszes masszát a forma aljára nyomkodtam, úgy hogy mindenhol egyenletes vastagságú legyen. 

A túrót, a vajkrémet és az édesítőt a robotgépbe tettem és kicsi fokozaton elindítottam. Miközben dolgozott a gép, hozzáadtam: a vanília esszenciát, a citrom levét és héját a tojások sárgáját, majd a habtejszínt és legutolsónak a 2 evőkanál lisztet. Akkor állítom le a gépet, amikor minden hozzávalót szépen eldolgozott. 

Cheesecake

Cheesecake


Cheesecake

Cheesecake

A fehérjét kemény habbá vertem, majd alaposan hozzákevertem az előző masszához. Amikor ezzel elkészültem, ráöntöttem a forma aljába jól lenyomkodott kekszre. Előmelegített sütőbe tettem, közepes lángon (villany esetében 180°C körül) 35 perc alatt megsütöttem.

A tetejére ez esetben cukormentes tejszínhabot vertem fel, amibe csurgattam egy kevés 70%-os olvasztott étcsokoládét tettem, majd ami megmaradt azt a sütemény közepére öntöttem. (Megjegyzem: a férjem örült volna egy kevés édesítőnek a habba).

SAM_3587

 

9,1 CH és 290,6 kalória lett 100 gramm kész süteményben nekem. 

 

13720671_1031677386867966_1821361263_o

Ha nem szeretnél lemaradni semmiről, akkor iratkozz fel a hírlevélre és minden hétfőn értesítelek az elmúlt hét cikkeiről!

És kérlek, az engedélyem nélkül:

do-not-copy-160138_1280

Köszönöm!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!