Egy egészségesebb élet

Bundában sült alma

Ez a nagyon gyors “nassolni” való is az aprosef-hu egyik szakácsának köszönhető, ide kattintva  olvashatjátok az eredeti receptet. Az alapanyagokat lecserélve nagyszerű például uzsonnára is, rendszeresen készítem el.

Hozzávalók: 

56 gramm teljes kiőrlésű liszt

24 gramm finomliszt

1 db tojás -50gr-

120 ml 1,5% tehéntej -tejszínnel is készíthető, de akkor növekedni fog a kalóriatartalma-

1 ek. négyszeres erejű természetes édesítőszer -12 gramm-

1 kk. fahéj

csipet só

2 db alma -megtisztítva 150 gr-

4 gr sütőpor

olaj -nekem összesen 112 ml olajat vett fel a fenti alma-

Bundában sült alma tejszínes kávéval uzsonnára

Bundában sült alma tejszínes kávéval uzsonnára

Elkészítése: az almákat meghámoztam és alaposan leitattam róluk a nedvességet egy papírtörlővel -ha ez a folyamat elmarad, akkor bizony ledobhatja magáról a masszát-. A liszteket, a sütőport, az édesítőszert és a fahéjat a tejjel alaposan kikevertem. Az almát felszeleteltem és a közepét -ha már a csutka részét is elértük- egy pogácsaszaggatóval kilyukasztottam. A “száraz” almákat megforgattam a masszában és forró olajban pár perc alatt készre sütöttem. 

SAM_5772
A kisült almák

A kisült almák súlya 452 gramm lett. Összesen 1404 kalóriával, 13 gramm fehérjével, 118 gramm zsírral 81 gramm szénhidráttal (IR diéta szabályai szerint 78 gramm) kell számolnunk. Tehát 100 grammban 341 kalória, 3,17 fehérje, 19,75 gramm szénhidrát (IR szabályai szerint számolva 17,2 gramm) és 28 gramm zsír lett nekem. 

Jó étvágyat!

13720671_1031677386867966_1821361263_o

Ha nem szeretnél lemaradni semmiről, akkor iratkozz fel a hírlevélre és minden hétfőn értesítelek az elmúlt hét cikkeiről!

Köszönöm!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!