Egy egészségesebb élet

Rizses csirkemell szilvaszósszal gazdagon

kakukkfuves-csirkemell2 Még ősszel fagyasztottam le egy kevés szilvát, mondván, jó lesz az, ha télen csak be kell érte nyúlni. Akár egy kis sütemény vagy szósz/lekvár miatt. Végül az utóbbi verzió alapjául szolgált, szerintem pompás párosítás a kakukkfüves csirkemell és rizs páros mellé. Én most basmati rizst használtam fel, de természetesen barna rizzsel is készíthető. Vörös- és… Tovább »

Expressz kókusztekercs, a rohanós napok desszertje

dscf2367 Mivel a kókuszgolyónak hatalmas sikere van a családban, ezért nagyon szerettem volna találni olyan kókusztekercs receptet, amit szívesen elkészítenék. Abban biztos voltam, hogy az elterjedt krémes változatot nem szeretném asztalra tenni. Még szerencse, hogy rátaláltam erre a receptre, mert visszagondolva arra, hogy milyen gyorsan fogyott, máskor –sokszor- meg fogom még csinálni. Égnek hála, hogy hihetetlen… Tovább »

Ha unod a Fornettit, készíts ilyet, nem bánod meg!

sam_6948 Szerintem ennek a pékárúnak a legnagyobb erénye, hogy bármivel meg lehet tölteni. Én most húsos verziókat készítettem, de szerintem párolt zöldségekkel és sajttal töltve is mennyei élményben lesz része a kóstolónak. A formázás ötletével a Kell egy jó recept facebook oldalán találkoztam.  Nekem a lenti mennyiségből 16 darab péksütemény készült el. Hozzávalók: 420 gramm teljes… Tovább »

Lenmagos bagett, amit már ma meg fogsz sütni – videóval

SAM_6597 A baguette francia eredetű, hosszúkásra formázott kenyér. A szó maga, a latin baculumból származik, melynek jelentése: botocska vagy pálcika. Két elmélet is létezik, hogy honnan származik a baguette. Az első szerint August Zang bécsi üzletember Franciaországba költözött még az 1830-as években a gőzös sütők terjesztése miatt és akkor ismertette meg a francia néppel a baguette… Tovább »

Máglyarakás, amit a diabéteszesek is szeretni fognak

SAM_6153 Máglyarakást utoljára életmódváltásunk előtt készítettem és mélyen magamba nézve, minden szerénységemet előkapva is nyugodt szívvel leírhatom: ez finomabb lett, mint annak idején. És nem csak arról van szó, hogy az utoljára évekkel ezelőtt fogyasztott máglyarakásom emléke elcsúfult, nem! A férjem is határozottan állította, ez nagyon finom lett! Mivel a pékségekben kapható teljes kiőrlésűnek nevezett kiflikből-kalácsokból… Tovább »

Hegyomlás

SAM_6108 Ennek a receptnek az alapját az aprosef.hu egyik nagyszerű szakácsának, Alajulinak köszönhetem –így tehát, aki a fehér lisztes verziót szeretné elkészíteni, a Hölgy nevére kattintva megtalálja-. Természetesen az alapanyagokon változtatnom kellett és nálam a neve is más lett, valahogy ez ugrott be róla, ahogy megláttam. Nagyon örülök, hogy elkészítettem, mert már most egészen biztos vagyok benne,… Tovább »

Túrógombóc új köpenyben

SAM_6089 Szerintem nincs is olyan ember, aki ne ismerné a túrógombócot, csak valahogy mindenki másképpen csinálja (bár nem egy kategória, de majdnem olyan, mint a töltött káposzta). A lenti elkészítése a befutó, bár bevallom őszintén évekig a főzés nélküli verziót részesítettem előnyben, mert oly nagy félelmem volt a gombócok szétesése a lobogó vízben (kezdő „konyhatündér” tünetcsoport… Tovább »

Palacsintapite, amit 35 perc alatt elkészíthetsz

SAM_6025 Ez egy nagyon gyors pite, aminek eredeti receptjével szintén a Palacsinták könyvében ismerkedtem meg, ahogy a kőttes palacsintáéval is. Aki vállalkozó kedvű, az bátran próbálja ki, mert nagyon gyorsan készen van és egy tartalmasabb leves után, szerintem nagyszerű második fogás lehet. Hozzávalók – ebből a mennyiségből nekem 2 tepsivel készült el -: 260 gramm teljes… Tovább »

Rakott kel barna rizzsel, hogy a diétába is beleférjen

Rakott kel barna rizzsel A közel három éves gyermekünk ma elvitte magával a lakáskulcsunkat –természetesen a tudtom nélkül- így nem tudok elmenni itthonról a kisebbik fiúnkkal, ezért úgy döntöttem, meg is írom ennek a szuper rakott kelkáposztának a receptjét. Hozzávalók: 500 gramm nyersen lemért kelkáposzta 700 gramm darált sertéshús –ha lehet, kevés zsírtartalommal- 125 gramm szárazon kimért barna rizs… Tovább »

Ettél-e már valaha kőttes palacsintát?

SAM_5920 Nem is ismerek olyan embert, aki ne szeretné a palacsintát. Általában gyermekkorunk szép emlékei köthetők a palacsintához.  Nekem is bármilyen jöhet, sós vagy édes, teljesen mindegy! A kezembe került egy könyv, még a múlt héten a könyvtárban, méghozzá a Palacsinták könyve 222 recept címmel kiadva. Nem bántam meg, hogy kölcsönöztem, hiszen így bukkantam rá a… Tovább »

Emlékezetes reggeli, a búzacsírás kifli

SAM_5809 Ez egy végtelenül egyszerű búzacsírás kifli, ami nem éppen szénhidrátszegény, de legalább azt nyugodt szívvel leírhatom, hogy hasznos szénhidrátokkal készült és nem utolsó sorban finom is. Hozzávalók: 420 gramm teljes kiőrlésű liszt 180 gramm rétesliszt 15 gramm búzasikér 30 gramm búzacsíra 190 ml habtejszín –természetesen cukormentes- 30 gramm friss élesztő 10 gramm só – nálam… Tovább »

Angol muffin, hamburger a ködös Albionból

SAM_5847 Angol muffin, hamburger a ködös Albionból  de nagyon hasonlít az egyik gyorsétterem reggeli menüjéhez is 🙂 akárhogyan is, nagyon finom! Az érdem cseppet sem az enyém, hanem FittKonyháé. Az eredeti recept itt található. Ez az, amiből általában és sajnálatos módon többet eszek, mint szabadna.  Megunhatatlan az egész családnak. Módosítva, ahogy én készítem: Hozzávalók: 210 gramm teljes kiőrlésű… Tovább »

Brokkoli és túró alapú pizza sajttal töltött széllel

SAM_5782 A túró alapú pizza életemben elsőnek a túró alapú pizzával Szafi oldalán találkoztam. És bár alapvetően nem vagyok a híve az alacsony szénhidráttartalmú ételeknek – na jó, van azért amikor tényleg jól jönnek- azt akkor ki kellett próbálnom. Mennyei volt, ezúton is köszönet érte. De ahhoz, hogy az ebédemhez szükséges 50 grammnyi szénhidrátot megegyem, akkora… Tovább »

Teljes kiőrlésű sok magvas kenyér

Sok magvas teljes kiőrlésű kenyér Sok magvas kenyér receptjét hoztam Nektek, hogy jól induljon a reggeletek! Csak lassú szénhidrát van benne, ezért vércukrodnak ez lenne igazán kedvére!   Ez egy öregtésztás sok magvas kenyér. Érdemes az öregtészta hozzávalóit már előző este bekeverni, ügyelve arra, hogy legalább hat órát pihenhessen. Én rendszerint a konyhapulton szoktam hagyni, szorosan lefedve.  Hozzávalók az öregtésztához:… Tovább »

Gluténmentes ötlisztes cipó

SAM_5699 Ez volt az első alkalom, hogy gluténmentes pékárút sütöttem, de úgy gyanítom, hogy fogok még kísérletezni, mert nagyon finom lett a végeredmény. Nem kis aggodalommal, ám még nagyobb kíváncsisággal vetettem magam bele a gluténmentes lisztek/alapanyagok világába, ebben nagy segítségemre két oldal volt, köszönet Nekik:  a 160 gramm blog írója, Iza lisztekről szóló cikke, ide kattintva olvashatjátok… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!