Egy egészségesebb élet

Albondigas, húsgombóc spanyol módra

Az előző könyvtári látogatásom során, Marianne Kaltenbach Spanyol ételek című könyve került a kezembe, ekkor olvastam életemben először az albondigasról, vagyis a spanyol húsgombócról. Azóta olvasgattam róla –amúgy is nagyon kedvemre való a spanyol ízvilág, halakat leszámítva- és világossá vált számomra, hogy bár a fent említett könyvben nem, de alapvetően ezeket a húsgombócokat paradicsomos mártással… Tovább »

Rizses csirkemell szilvaszósszal gazdagon

Még ősszel fagyasztottam le egy kevés szilvát, mondván, jó lesz az, ha télen csak be kell érte nyúlni. Akár egy kis sütemény vagy szósz/lekvár miatt. Végül az utóbbi verzió alapjául szolgált, szerintem pompás párosítás a kakukkfüves csirkemell és rizs páros mellé. Én most basmati rizst használtam fel, de természetesen barna rizzsel is készíthető. Vörös- és… Tovább »

Expressz kókusztekercs, a rohanós napok desszertje

Mivel a kókuszgolyónak hatalmas sikere van a családban, ezért nagyon szerettem volna találni olyan kókusztekercs receptet, amit szívesen elkészítenék. Abban biztos voltam, hogy az elterjedt krémes változatot nem szeretném asztalra tenni. Még szerencse, hogy rátaláltam erre a receptre, mert visszagondolva arra, hogy milyen gyorsan fogyott, máskor –sokszor- meg fogom még csinálni. Égnek hála, hogy hihetetlen… Tovább »

Ha unod a Fornettit, készíts ilyet, nem bánod meg!

Szerintem ennek a pékárúnak a legnagyobb erénye, hogy bármivel meg lehet tölteni. Én most húsos verziókat készítettem, de szerintem párolt zöldségekkel és sajttal töltve is mennyei élményben lesz része a kóstolónak. A formázás ötletével a Kell egy jó recept facebook oldalán találkoztam.  Nekem a lenti mennyiségből 16 darab péksütemény készült el. Hozzávalók: 420 gramm teljes… Tovább »

Lenmagos bagett, amit már ma meg fogsz sütni – videóval

A baguette francia eredetű, hosszúkásra formázott kenyér. A szó maga, a latin baculumból származik, melynek jelentése: botocska vagy pálcika. Két elmélet is létezik, hogy honnan származik a baguette. Az első szerint August Zang bécsi üzletember Franciaországba költözött még az 1830-as években a gőzös sütők terjesztése miatt és akkor ismertette meg a francia néppel a baguette… Tovább »

Máglyarakás, amit a diabéteszesek is szeretni fognak

Máglyarakást utoljára életmódváltásunk előtt készítettem és mélyen magamba nézve, minden szerénységemet előkapva is nyugodt szívvel leírhatom: ez finomabb lett, mint annak idején. És nem csak arról van szó, hogy az utoljára évekkel ezelőtt fogyasztott máglyarakásom emléke elcsúfult, nem! A férjem is határozottan állította, ez nagyon finom lett! Mivel a pékségekben kapható teljes kiőrlésűnek nevezett kiflikből-kalácsokból… Tovább »

Hegyomlás

Ennek a receptnek az alapját az aprosef.hu egyik nagyszerű szakácsának, Alajulinak köszönhetem –így tehát, aki a fehér lisztes verziót szeretné elkészíteni, a Hölgy nevére kattintva megtalálja-. Természetesen az alapanyagokon változtatnom kellett és nálam a neve is más lett, valahogy ez ugrott be róla, ahogy megláttam. Nagyon örülök, hogy elkészítettem, mert már most egészen biztos vagyok benne,… Tovább »

Túrógombóc új köpenyben

Szerintem nincs is olyan ember, aki ne ismerné a túrógombócot, csak valahogy mindenki másképpen csinálja (bár nem egy kategória, de majdnem olyan, mint a töltött káposzta). A lenti elkészítése a befutó, bár bevallom őszintén évekig a főzés nélküli verziót részesítettem előnyben, mert oly nagy félelmem volt a gombócok szétesése a lobogó vízben (kezdő „konyhatündér” tünetcsoport… Tovább »

Palacsintapite, amit 35 perc alatt elkészíthetsz

Ez egy nagyon gyors pite, aminek eredeti receptjével szintén a Palacsinták könyvében ismerkedtem meg, ahogy a kőttes palacsintáéval is. Aki vállalkozó kedvű, az bátran próbálja ki, mert nagyon gyorsan készen van és egy tartalmasabb leves után, szerintem nagyszerű második fogás lehet. Hozzávalók – ebből a mennyiségből nekem 2 tepsivel készült el -: 260 gramm teljes… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!