Egy egészségesebb élet

Élesztőmentes kenyér, lenmaggal dúsítva

Ismét egy kovászos kenyérreceptet mutatok, méghozzá lenmagos verziót. Bár kicsit több időt vesz igénybe, mint az élesztős társai, megéri, hiszen egy igazán finom, jó állagú és egészséges pékárut tehetünk az asztalra. Hozzávalók: 250 gramm teljes kiőrlésű búzaliszt 200 gramm 100%-os teljes kiőrlésű kovász (hogy én hogyan készítem, ide kattintva olvasható) 150 gramm finomliszt 10 gramm… Tovább »

Így készíts tökéletes rozskovászt!

Viviennel egy Facebook csoportban ismerkedtem meg, ahol az egyik posztomra reagálva –miszerint meggyűlik a bajom a kovász készítéssel – írt nekem privát üzenetet: szívesen segít, hogy nekem is legyen egy erős anyakovászom.   Repestem az örömtől! Az internet telis- tele van kovászreceptekkel, de idővel mindegyiknél merült fel bennem kérdés, miközben újra és újra nekivágtam a… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!