Egy egészségesebb élet

Habos-rakott palacsinta

A Férjem egyik kedvencét kérte ma, a habos-rakott palacsintát és mivel szeretek a kedvében járni, ma ez volt a második fogásunk a palócleves után. Szerintem ez egy kifejezetten könnyű desszert, amit nagyon nehéz elrontani. Aláírom, a palacsintasütés miatt nem a leggyorsabb sütemény, de megéri, ez egészen biztos! Aki szereti a palacsintát, a diót és a… Tovább »

Rizses csirkemell szilvaszósszal gazdagon

Még ősszel fagyasztottam le egy kevés szilvát, mondván, jó lesz az, ha télen csak be kell érte nyúlni. Akár egy kis sütemény vagy szósz/lekvár miatt. Végül az utóbbi verzió alapjául szolgált, szerintem pompás párosítás a kakukkfüves csirkemell és rizs páros mellé. Én most basmati rizst használtam fel, de természetesen barna rizzsel is készíthető. Vörös- és… Tovább »

Olívás focaccia, az olasz kenyér

„A focaccia egy lisztből, vízből, élesztőből készült kenyérféle. Számos fajtája ismert, amelyeket az ízesítés és az elkészítés módja különböztet meg egymástól.” –írja a wikipedia. Megkülönböztetnek többek között, szőlős, sajtos, olívabogyós vagy éppen édes verziót. Én egy olívabogyósat készítettem, zömében teljes kiőrlésű liszt felhasználásával. De került már az asztalunkra körtésen, dióval a tésztában, gorgonzolával a tetején! Utóbbi is… Tovább »

8 csodálatos tény a dióról, Neked is enned kell!

Gondolom csak annál nem volt dió -vagy diós sütemény- az elmúlt napokban az asztalon, aki nem szereti. Nálunk az ünnepi asztal elengedhetetlen süteménye a diós bejgli, a zserbó szelet. Így most teljes magabiztossággal állíthatom, mi jó sok diót ettünk. Íme néhány nagyszerű tény és érdekesség a dióról: * Aminosav L- argininről itt olvashatsz többet! *… Tovább »

9 fehérjében gazdag alapanyag

9 fehérjében gazdag alapanyagról -a teljesség igénye nélkül- néhány érdekesség olvasható lentebb a kártyákra kattintva! Táplálkozzunk  változatosan a lehetőségeinkhez mérten, hiszen egészségünk megfizethetetlen! Köszönöm, hogy elolvastad és ha megosztod! Felhasznált irodalom itt és itt! Ha nem szeretnél lemaradni semmiről, akkor iratkozz fel a hírlevélre és minden hétfőn értesítelek az elmúlt hét cikkeiről! És kérlek, az… Tovább »

Menzák sztárja, a lencsefőzelék

Még a múlt héten írtam a lencséről, hogy milyen hasznos alapanyag illetve, hogy gyakrabban fog az asztalunkra kerülni. Került is, méghozzá főzelék formájában.  Hozzávalók: 500 gramm szárazon mért lencse 20 gramm tisztított fokhagyma 20 ml napraforgóolaj 15 gramm pirospaprika 10 gramm só 10 ml citromlé 4 darab babérlevél 15 ml fokhagymás ecet 200 gramm 12%-os… Tovább »

Családom kedvence, a virágként tálalt hot dog

A formázás ötlete Pinterestről ered, a tésztájának alapvetően egy kenyértésztát választottam. Szerintem gyorsan el lehet vele készülni, mutatós és minden étkezésre jó választás lehet. Akár ebédre is egy tartalmas leves után. Elfér a gyerek iskolatáskájában is. Tehát bármikor bevethető pékáru, ami ráadásul finom is (és melyik gyerek nem szereti a hot dogot?). Hozzávalók: 175 gramm… Tovább »

Diós pite fahéjas almakoronával

Egy nagyszerű receptre bukkantam itt, amit norvég almatorta névvel illetett az elkészítője. Kicsit újragondoltam, változtattam az alapanyagok egy részén és így született meg az én verzióm, aminek a Férjem a diós pite, fahéjas almakoronával nevet adta. Kellemesen dominál benne a dió íze, a tetején az alma és a fahéj illatának keveredése teljesen átjárta a lakás… Tovább »

Expressz kókusztekercs, a rohanós napok desszertje

Mivel a kókuszgolyónak hatalmas sikere van a családban, ezért nagyon szerettem volna találni olyan kókusztekercs receptet, amit szívesen elkészítenék. Abban biztos voltam, hogy az elterjedt krémes változatot nem szeretném asztalra tenni. Még szerencse, hogy rátaláltam erre a receptre, mert visszagondolva arra, hogy milyen gyorsan fogyott, máskor –sokszor- meg fogom még csinálni. Égnek hála, hogy hihetetlen… Tovább »

Szerfelett finom szamócás linzer, cukormentesen

Ez nem egy „megszokott” linzertészta, hiszen csökkentettem a zsírtartalmát, cukormentes, illetve zömében lassú felszívódású szénhidrátokat tartalmaz. Ebből kifolyólag érdemes a kész linzereket egy lezárt dobozban tárolni másnapig, hogy finom puhává váljanak –ha van erre mód, mert nálunk nem maradt túl sok másnapra-. Hozzávalók: 160 gramm teljes kiőrlésű liszt 15 gramm bambuszrostliszt (ha nincs, akkor helyette… Tovább »

Teljes kiőrlésű, ír szódás kenyér olívabogyóval bolondítva

Életemben elsőnek az ír, szódás kenyérrel Limara oldalán találkoztam, annak ellenére, hogy egy ideje már magam sütöm a kenyeret és szerintem igen sokfélét próbáltam már. Sokáig gondolkoztam szeretném-e ezt megsütni, kipróbálni, hiszen: jobb szeretem a szép, nagyra nőtt kenyereket, ami élesztő vagy kovász segítségével lehet igazán elérni és ami a legfontosabb: ennek a kenyérnek az… Tovább »

Lassított és cukormentes csörögefánk

Hogy miért lassított? Mert csak lassú szénhidrátokat tartalmaz extra rosttal dúsítva, hogy a felszívódása még jobb legyen. Bár kétségtelen, hogy kalóriaszegénynek cseppet sem mondható, hiszen olajban sütöttem, de következőnek lehet, a csörögefánkot is megpróbálom sütőben elkészíteni úgy, mint az előző alkalommal a „sima” fánkokat! A lenti hozzávalókból nekem 25 darab fánkom sült ki. Hozzávalók: 210… Tovább »

Hamisítatlan graham zsemle, ami kedvére lesz a családnak

Ez egy öregtésztás graham zsemle, ami valóban graham. Azért írom így, mert a lisztek arányának tekintetében 70%-a graham és csak a maradék 30% lett fehér liszt, így nem ugrál majd a vércukrunk, tökéletes választás lehet reggelire is, hiszen gyorsan felszívódó szénhidrátot nem tartalmaz.  A lenti adagból én 10 darab zsömlét formáztam meg. Hozzávalók az előtésztához:… Tovább »

Rozmaringos csirkemell fűszeres almaszósszal, sült zellerrel

Rozmaringos csirkemell fűszeres almaszósszal, sült zellerrel A héten, az egyik áruház akciója már vödrösen kínálta eladásra az almát, amit úgy gondoltunk, vétek lenne kihagyni, főleg, hogy két gyermek szüleiként amúgy is fogy itthon a gyümölcs. A Férjem pedig mindig az idény gyümölcs fogyasztását szorgalmazza, tehát már itt díszeleg előttem a vödör alma. Már sütöttem belőle… Tovább »

Édes bundában sült kalács, a franciaországi finomság

Édes bundában sült kalács, párolt almaszeletekkel Pár hete is már, hogy a Tv Paprikára kapcsolva pont adták a Villásreggeli mesterfokon című műsort. Bobby a műsorvezető lenyűgöző lelkesedéssel kreálja a finomabbnál finomabb reggeliket elénk, a műsort néző asszonyok és férfiak elé. Csak úgy csordul az ember lánya/fia nyála a szájban. És akkor hallottam meg, hogy az… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!