Egy egészségesebb élet

Könnyű, kefires spenótleves

spenotleves4 Egészen biztos vagyok benne, hogy nem írok újdonságot azzal, hogy a spenót hihetetlenül egészséges és valójában, egy nem túl drága alapanyag. Hiszen kimagasló a vitamin, –leginkább a B -, magas az antioxidáns,- és a vastartalma. Kismamáknak, gyermekáldás elé nézőknek kifejezetten ajánlott folsavtartalma miatt, bár kétségtelen érdemes salátaként, nyersen fogyasztani a biztos siker érdekében. Hozzávalók: 450… Tovább »

Rizses csirkemell szilvaszósszal gazdagon

kakukkfuves-csirkemell2 Még ősszel fagyasztottam le egy kevés szilvát, mondván, jó lesz az, ha télen csak be kell érte nyúlni. Akár egy kis sütemény vagy szósz/lekvár miatt. Végül az utóbbi verzió alapjául szolgált, szerintem pompás párosítás a kakukkfüves csirkemell és rizs páros mellé. Én most basmati rizst használtam fel, de természetesen barna rizzsel is készíthető. Vörös- és… Tovább »

Chorizós pizza „lassú” tésztával

grahampizza2 „A pizza olasz eredetű étel, ami mára az egész világon elterjedt. Alapja egy kelt tésztából készült vékony lepénykenyér, melyet paradicsom vagy tejföl alapú szósszal borítanak, és erre különféle feltétek kerülnek, (a leggyakoribbak a különféle zöldségek, gomba és felvágottak), a tésztát végül reszelt sajttal szórják meg és sütőben megsütik. Jellegzetes fűszerei közé tartozik az oregánó és a pepperoni. Az eredeti olasz pizzára szeletelt mozzarellát, bazsalikomot és… Tovább »

Olívás focaccia, az olasz kenyér

dscf3129 „A focaccia egy lisztből, vízből, élesztőből készült kenyérféle. Számos fajtája ismert, amelyeket az ízesítés és az elkészítés módja különböztet meg egymástól.” –írja a wikipedia. Megkülönböztetnek többek között, szőlős, sajtos, olívabogyós vagy éppen édes verziót. Én egy olívabogyósat készítettem, zömében teljes kiőrlésű liszt felhasználásával. De került már az asztalunkra körtésen, dióval a tésztában, gorgonzolával a tetején! Utóbbi is… Tovább »

Rozmaringos csirkesaláta, almával és pirított dióval

tesztasalata Talán elsőre furcsának tűnhet az alma, a dió és a csirke párosítása, de az első falat után minden kétely el fog oszlani. Szerintem ezek az alapanyagok jól passzolnak egymáshoz, sőt következő alkalommal az alma helyett, vagy mellé körtét is fogok tenni. Gyorsan el lehet készíteni, teljes kiőrlésű tésztával is remek végeredményt fogunk kapni –sőt-! Hozzávalók:… Tovább »

Családom kedvence, a virágként tálalt hot dog

dscf2606 A formázás ötlete Pinterestről ered, a tésztájának alapvetően egy kenyértésztát választottam. Szerintem gyorsan el lehet vele készülni, mutatós és minden étkezésre jó választás lehet. Akár ebédre is egy tartalmas leves után. Elfér a gyerek iskolatáskájában is. Tehát bármikor bevethető pékáru, ami ráadásul finom is (és melyik gyerek nem szereti a hot dogot?). Hozzávalók: 175 gramm… Tovább »

Mákos guba otthon sült kiflikből

Bourbon vaníliás pudinggal a tetején Ez egy szénhidrátokban dús étel, de legalább az vigasztal, hogy jó szénhidrátok kerültek bele, ellenben a fehér lisztes, finomított cukros társával szemben. A mák a szénhidrátdiétában számolandó alapanyag, viszont lassú felszívódásúként kell rá tekinteni. A tetejére én Bourbon vaníliás zabpudingot főztem, szintén tejszínesen, édesítőszerrel.  Hozzávalók: 480 gramm felkarikázott kifli (az általam felhasznált kifli receptje lentebb… Tovább »

„Lángos, a nyár íze” – nálunk télen is menő!

dscf2457 „Ha magyar vagy, a lángos (ejtsd: LAHN-gauche) a nyár íze, a szárazföldtől körülvett ország lakosai által magyar tengernek hívott, 50 mérföld hosszú Balatonra néző pázsiton eltöltött napoké. Ha nem vagy magyar, a lángost tévedésből egy kicsi, hiányos pizzának nézheted és dúsabb örömök reményében ki is hagyhatod. Kár lenne.”               … Tovább »

A tócsni forradalma

dscf2419 Ki ne ismerné a krumplis lepényt, vagy más néven: tócsnit, lepcsánkát, lapcsánkát, mackot vagy rösztikét?! Sorolhatnám még hosszasan, hiszen az ország minden területén más nevet kapott ez a nagyszerű étel. A wikipedia szerint felvidéki eredetű lehet, de Európa más országaiban is ismert, mint például Svájcban, ahol röstiként terjedt el. Rengeteg változata ismert az almástól kezdve,… Tovább »

Rozmaringos csirkemell fűszeres almaszósszal, sült zellerrel

Rozmaringos csirkemell, sült zellerrel, bulgurral és almaszósszal Rozmaringos csirkemell fűszeres almaszósszal, sült zellerrel A héten, az egyik áruház akciója már vödrösen kínálta eladásra az almát, amit úgy gondoltunk, vétek lenne kihagyni, főleg, hogy két gyermek szüleiként amúgy is fogy itthon a gyümölcs. A Férjem pedig mindig az idény gyümölcs fogyasztását szorgalmazza, tehát már itt díszeleg előttem a vödör alma. Már sütöttem belőle… Tovább »

Ha unod a Fornettit, készíts ilyet, nem bánod meg!

sam_6948 Szerintem ennek a pékárúnak a legnagyobb erénye, hogy bármivel meg lehet tölteni. Én most húsos verziókat készítettem, de szerintem párolt zöldségekkel és sajttal töltve is mennyei élményben lesz része a kóstolónak. A formázás ötletével a Kell egy jó recept facebook oldalán találkoztam.  Nekem a lenti mennyiségből 16 darab péksütemény készült el. Hozzávalók: 420 gramm teljes… Tovább »

Spenótos sertéscomb bulgurral

SAM_6737 Ha valaki szereti a húst -főleg a sertést-, a spenótot és mindemellett még gyorsan is szeretne elkészülni az ebéddel vagy vacsorával, akkor nem kérdéses: ez az egyik, tökéletes recept számára. Én rendszerint bulgurral készítem –jelen esetben „sima” fehérrel, de volt már rá példa, hogy barna bulgur került a hús és a spenót közé-, de, ha… Tovább »

Hegyomlás

SAM_6108 Ennek a receptnek az alapját az aprosef.hu egyik nagyszerű szakácsának, Alajulinak köszönhetem –így tehát, aki a fehér lisztes verziót szeretné elkészíteni, a Hölgy nevére kattintva megtalálja-. Természetesen az alapanyagokon változtatnom kellett és nálam a neve is más lett, valahogy ez ugrott be róla, ahogy megláttam. Nagyon örülök, hogy elkészítettem, mert már most egészen biztos vagyok benne,… Tovább »

Túrógombóc új köpenyben

SAM_6089 Szerintem nincs is olyan ember, aki ne ismerné a túrógombócot, csak valahogy mindenki másképpen csinálja (bár nem egy kategória, de majdnem olyan, mint a töltött káposzta). A lenti elkészítése a befutó, bár bevallom őszintén évekig a főzés nélküli verziót részesítettem előnyben, mert oly nagy félelmem volt a gombócok szétesése a lobogó vízben (kezdő „konyhatündér” tünetcsoport… Tovább »

Rakott kel barna rizzsel, hogy a diétába is beleférjen

Rakott kel barna rizzsel A közel három éves gyermekünk ma elvitte magával a lakáskulcsunkat –természetesen a tudtom nélkül- így nem tudok elmenni itthonról a kisebbik fiúnkkal, ezért úgy döntöttem, meg is írom ennek a szuper rakott kelkáposztának a receptjét. Hozzávalók: 500 gramm nyersen lemért kelkáposzta 700 gramm darált sertéshús –ha lehet, kevés zsírtartalommal- 125 gramm szárazon kimért barna rizs… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!