Egy egészségesebb élet

Brokkolival töltött csirkemellbatyu

  Kifejezetten különleges alkalmakra ajánlom,  hatalmas előnye, hogy nem kell sokat bíbelődni vele. Sőt, azt gondolom, sütést megelőző este is össze lehet készíteni, csak az előnyére fog válni, ha az ízek egy éjszakát a hűtőben össze tudnak érni, így másnap lehet a desszertre koncentrálni, ezt csak sütőbe kell tolni.... Tovább »

Török paradicsomos bulgurleves, csirkemellel gazdagon

Egy szuper finom levesalap került ma kezembe az Ataisz Reformélelmiszereket gyártó cég termékei közül, méghozzá a Török paradicsomos bulgurleves. Én most úgy döntöttem (a holnapi menüből adódóan), hogy csirkemellel gazdagítom. Hozzáteszem hús nélkül is megállta volna a helyét, hiszen egy igazán sűrű, laktató levest kaptam volna nélküle is. (A tapasztalat beszél belőlem, hiszen többször készítettem… Tovább »

Dupla sajtos, sült csirkemell basmati rizzsel

A Férjem kívánsága volt ez az igazán laktató, viszonylag gyorsan elkészíthető étel, ami nálunk a húsvéti, ünnepi teríték dísze lett végül. Basmati rizzsel és salátákkal (madársaláta és ruccola) tálaltam. Hozzávalók: 1000 gramm csirkemell 250 gramm tejföl (nálam 12%-os zsírtartalmú) 2 darab ’L’-es méretű tojás 5 gramm metélőhagyma Ízlés szerint só (nálam 5 gramm) Néhány csipet… Tovább »

Grillezett csirkemell, falafeles salátaágyon

Viszonylag gyorsan elkészíthető étel, szerintem egészséges is, szívesen tettem a családom elé az asztalra.  Hozzávalók: 900 gramm csirkemell szeletelve A csirkemell fűszerezéséhez (forrás itt): 1 teáskanál bazsalikom 1 teáskanál oregánó 1 teáskanál fokhagymakrém ½ teáskanál fehér bors ½ teáskanál rozmaring 5 gramm só 20 ml extra szűz olívaolaj 1 csomag Ataisz falafel csicseriborsófasírtpor + 200… Tovább »

Tejfölös-mustáros csirke padlizsánnal bolondítva

Most már egyre kedvezőbb áron lehet hozzájutni a padlizsánhoz és ezt kihasználva vásároltunk is, mert nagyon szeretjük. Pontosabban, lehet nem szeretni?! Alapvetően padlizsánkrém készült volna belőle, azonban most mégis csirkemell után nyúltam, és így készült el ez a mustáros-tejfölös csirkemell padlizsánosan. Nagyon finom a vaj puha padlizsán és a tejfölös-mustáros szósszal együtt! Szerintem köretnek bármi… Tovább »

Grillezett pipimell bulgur krokettel

Azt hiszem, bármikor tudnék enni grillezett csirkemellet, egyrészt mert szerintem finom, másrészt az egyik leggyorsabban megsüthető hús lévén nagy barátom, hiszen szinte mindig időhiányban szenvedek. Sokféleképpen lehet fűszerezni és nem is tudnék olyan köretet mondani hirtelen, amivel/amihez ne passzolna. Ez alkalommal magyaros ízesítésű bulgur krokettel és párolt zöldséggel tálaltam. Hozzávalók: 750 gramm tisztított, vékony szeletekre… Tovább »

Görögszénamagos csirke pakisztáni barna rizzsel

Gyors és egyszerű egytálétel, nem utolsó sorban finom! A köret bármi lehet, kedvünk szerint variálhatjuk! Viszonylag kevés helyen lehet görögszénamaghoz jutni, de nem lehetetlen (én itt vásároltam a fűszert és a pakisztáni barna rizst is, de biztos sok más helyen is kapható, érdemes nyitott szemmel járni). Kellemes édeskés illata –bár nem használtam fel belőle sokat-… Tovább »

Tejszínes-gombás csirkemell barna rizzsel

Gyorsan elkészíthető étel, nálunk a nagyobbik gyerkőc is szívesen ette, ami elég nagy szó.  Mi barna rizzsel ettük, de szerintem mindenféle köret illik mellé. Hozzávalók: 10 ml olaj (extra szűz olívaolaj) 1 nagyobb fej vöröshagyma (nálam 180 gramm pucoltan) 730 gramm csirkemell 500 gramm csiperkegomba 500 gramm főzőtejszín (10%-os zsírtartalommal) 1 púpozott evőkanál majoránna 1… Tovább »

Rizses csirkemell szilvaszósszal gazdagon

Még ősszel fagyasztottam le egy kevés szilvát, mondván, jó lesz az, ha télen csak be kell érte nyúlni. Akár egy kis sütemény vagy szósz/lekvár miatt. Végül az utóbbi verzió alapjául szolgált, szerintem pompás párosítás a kakukkfüves csirkemell és rizs páros mellé. Én most basmati rizst használtam fel, de természetesen barna rizzsel is készíthető. Vörös- és… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!