Egy egészségesebb élet

Mustáros karaj, háromhagymás bulgurral

Nagyon szeretem a pácolt-grillezett húsokat, legyen szó csirkéről sertésről vagy éppen halról. Most karaj került a tányérra, méghozzá mustáros pácban pihentetett. Köretnek, az Ataisz által forgalmazott/gyártott háromhagymás bulgurt készítettem el. Gyorsan elkészíthető étel, főleg, ha már előző este be is pácoltuk a sütnivalót. Hozzávalók: 600 gramm karaj (csont nélküli súly) 20 ml olaj (nálam extra… Tovább »

Török paradicsomos bulgurleves, csirkemellel gazdagon

Egy szuper finom levesalap került ma kezembe az Ataisz Reformélelmiszereket gyártó cég termékei közül, méghozzá a Török paradicsomos bulgurleves. Én most úgy döntöttem (a holnapi menüből adódóan), hogy csirkemellel gazdagítom. Hozzáteszem hús nélkül is megállta volna a helyét, hiszen egy igazán sűrű, laktató levest kaptam volna nélküle is. (A tapasztalat beszél belőlem, hiszen többször készítettem… Tovább »

Tejfölös-mustáros csirke padlizsánnal bolondítva

Most már egyre kedvezőbb áron lehet hozzájutni a padlizsánhoz és ezt kihasználva vásároltunk is, mert nagyon szeretjük. Pontosabban, lehet nem szeretni?! Alapvetően padlizsánkrém készült volna belőle, azonban most mégis csirkemell után nyúltam, és így készült el ez a mustáros-tejfölös csirkemell padlizsánosan. Nagyon finom a vaj puha padlizsán és a tejfölös-mustáros szósszal együtt! Szerintem köretnek bármi… Tovább »

Grillezett pipimell bulgur krokettel

Azt hiszem, bármikor tudnék enni grillezett csirkemellet, egyrészt mert szerintem finom, másrészt az egyik leggyorsabban megsüthető hús lévén nagy barátom, hiszen szinte mindig időhiányban szenvedek. Sokféleképpen lehet fűszerezni és nem is tudnék olyan köretet mondani hirtelen, amivel/amihez ne passzolna. Ez alkalommal magyaros ízesítésű bulgur krokettel és párolt zöldséggel tálaltam. Hozzávalók: 750 gramm tisztított, vékony szeletekre… Tovább »

Rozmaringos csirkemell fűszeres almaszósszal, sült zellerrel

Rozmaringos csirkemell fűszeres almaszósszal, sült zellerrel A héten, az egyik áruház akciója már vödrösen kínálta eladásra az almát, amit úgy gondoltunk, vétek lenne kihagyni, főleg, hogy két gyermek szüleiként amúgy is fogy itthon a gyümölcs. A Férjem pedig mindig az idény gyümölcs fogyasztását szorgalmazza, tehát már itt díszeleg előttem a vödör alma. Már sütöttem belőle… Tovább »

Spenótos sertéscomb bulgurral

Ha valaki szereti a húst -főleg a sertést-, a spenótot és mindemellett még gyorsan is szeretne elkészülni az ebéddel vagy vacsorával, akkor nem kérdéses: ez az egyik, tökéletes recept számára. Én rendszerint bulgurral készítem –jelen esetben „sima” fehérrel, de volt már rá példa, hogy barna bulgur került a hús és a spenót közé-, de, ha… Tovább »

Sonkás-sajtos húsos muffin borsós bulgurral

  Sonkás – sajtos húsos muffin borsós bulgurral és sajttal töltött gombafejekkel A minap találtam ezt a receptet, ide kattintva olvasható. Nagyon megtetszett, tudtam nem lövök mellé ha ezt teszem majd az asztalra vasárnap ebédre.  Hozzávalók a muffinhoz: 400 gramm darált sertés 230 gramm kockázott sonka 90 gramm reszelt trappista 1 db XL-es méretű tojás –… Tovább »

Egyszerű, de nagyszerű

Mindenképpen valami húsos ételt szerettem volna a tegnapi grízgaluska leves és burgonyás pogácsa (itt) után. A fasírt nálunk nagy kedvenc, de kinél nem? Akadt még a hűtőben már nagyon fogyasztásra váró gomba is. Végül lettek fasírtok és darált hússal töltött sült gombafejek tetejükön natúr krémsajttal. Köretként párolt zöldséges bulgur került az asztalra, ami nálunk szintén… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!