Egy egészségesebb élet

Ezt edd a bolti, zacskós leves helyett!

Húsmentes leves elkészítését mutatom meg lentebb, amely ebben a verzióban ovo-laktóz vegetáriánusoknak is felszolgálható. Nagyon gyorsan elkészül, hiszen zacskós leves. Minden túlzás nélkül állíthatom (és erősen ajánlom is), hogy aki a boltok polcain található „kész” levesek rabja, az nyugodtan próbálja ki ezt (ezeket is), hiszen egy egészségesebb, hasznos alapanyagokkal készült alternatívát jelent. Színezék-, és adalékmentes!… Tovább »

Muffin, amit el kell készíteni!

  Megkóstoljuk a muffint és kívül egy leheletnyi vékony roppanós külsőbe haraphatunk, amit rögtön követ az omlós belső. Majd a visszaszilárdult kókuszos csokoládéra harapva, már be is csuktuk a szemünket. Ha kedvünk tartja, díszítsük felvert habtejszínnel, szórjuk meg holland kakaóporral! Ezek az ízek így, együtt páratlan (íz)élményt adnak, ráadásul (hozzáadott) cukormentes, kár lenne kihagyni!... Tovább »

8 perces tejbe kuszkusz gyümölcskompóttal

Korábban már írtam a kuszkuszról (ide kattintva elérhető), hogy miért érdemes fogyasztani, milyen pozitív/jótékony élettani hatással bír. A legtöbb esetben jómagam köretként szoktam elkészíteni, azonban most desszert mellett döntöttem és határozottan örülök, máskor is menüre fog kerülni. Hozzávalók: 250 gramm kuszkusz –szárazon mért súly- (ide kattintva az Ataisz oldalán is megvásárolható) 350 ml tej (1,5%-os)… Tovább »

Mustáros karaj, háromhagymás bulgurral

Nagyon szeretem a pácolt-grillezett húsokat, legyen szó csirkéről sertésről vagy éppen halról. Most karaj került a tányérra, méghozzá mustáros pácban pihentetett. Köretnek, az Ataisz által forgalmazott/gyártott háromhagymás bulgurt készítettem el. Gyorsan elkészíthető étel, főleg, ha már előző este be is pácoltuk a sütnivalót. Hozzávalók: 600 gramm karaj (csont nélküli súly) 20 ml olaj (nálam extra… Tovább »

Így készíts isteni humuszt!

Pinteresten rengeteg inspirációhoz lehet jutni ételek terén is (sőt!), ezen a felületen találkoztam több ötlettel is, hogyan lehetne még ízletes humusz variációkat készíteni. Ez egy bazsalikomos-sajtos humusz lett, ami tahini (az egyik fő alapanyag a „normál” humusz esetében) nélkül készült. Több humusz (Pinterest)ötletért ide kattintsatok! Korábban már írtam arról, hogy miért egészséges a csicseriborsó, ide… Tovább »

Zabkeksz, amit kedvedre ízesíthetsz!

Az Ataisz által forgalmazott natúr zabkekszet próbáltam ki (korábban, már készítettem többféle ízesítésűt), de azt hiszem az összes közül ez lett a kedvenc. Mivel, ezt kedvemre ízesíthetem, most karobpor került bele, de a variációknak csak a képzeletünk szabhat határt. Bátran kísérletezzünk, tegyünk bele holland kakaóport, akár egy kis cukormentes lekvárt, kókuszreszeléket, darált dióféléket (ekkor viszont szükséges… Tovább »

Barnarizs-rizottó, rántott csirkemájjal tálalva

Ismét egy Ataisz által forgalmazott terméket készítettem el és nem csalódtam. Magamnak és a gyerekeknek rántott csirkemájjal, míg a Férjemnek (mivel a májat semmilyen formában nem eszi), a szintén Ataiszos omega3 fasírttal tálaltam. Végül úgy esett, hogy a gyerekeknek jobban ízlett a fasírt, mint a máj. Most napokig ehetek rántott májat, még szerencse, hogy én… Tovább »

Tejszínes spenótfőzelék, sárgaborsó sterccel

Ismét egy húsmentes főétel receptet mutatok, azonban azt gondolom, hogy grillezett csirkemell szeletekkel vagy éppen előző napról megmaradt pörköltfeltéttel is nagyszerű fogás kerekedne belőle, sőt! Így viszont nagy előnye, hogy gyorsan el lehet vele készülni, ráadásul finom is! Hozzávalók: 10 ml olaj (nálam extra szűz olívaolaj) 450 gramm spenót (fagyasztottat használtam) 300 ml tejszín (főző)… Tovább »

Zabpelyhes hagymaleves, gyorsan finomat!

Húsvét hosszú hétvégéje alatt sorra vett le minket a lábunkról egy fránya vírus, ami hétfőn (vagyis tegnap) engem is elért, így a mai napon a túlélésre „játszottam” elsősorban, már csak azért is, mert a két, kicsi gyerekem velem együtt tüsszög, bár látványosan jobban bírják a gyűrődést, mint én.   Valami meleg folyadékra vágytam a tea… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!