Egy egészségesebb élet

Rakott nokedli, hétköznapok gyors kosztja

Mikor elsőnek olvastam a rakott nokedliről (ide kattintva olvasható az eredeti recept) rögtön tudtam, hogy befutó lesz és az állandó menünk bővülni fog ezzel az étellel. Szerintem számos módon variálható, én egy kolbászos változatot készítettem, de következő alkalommal lehet, ki fogom próbálni darált hússal, vagy akár csirkével is. Örülnék, ha megosztanátok velem, Ti hogyan készítitek… Tovább »

Végtelenül egyszerű csokoládétorta

A Férjem születésnapjára készítettem ezt, a szerintem végtelenül egyszerű csokoládés tortát. Nem kell vele túl sokat bíbelődni, ha valaki szereti a gyümölcsöt, akkor jól variálható vele/benne. Ha a Férjem szeretné a gyümölcsöt a tortákban, akkor biztosan tettem volna a tetejére, vagy a közepébe mondjuk bogyósokat. De mivel nincs oda az ötletért és ez az Ő… Tovább »

Habos-rakott palacsinta

A Férjem egyik kedvencét kérte ma, a habos-rakott palacsintát és mivel szeretek a kedvében járni, ma ez volt a második fogásunk a palócleves után. Szerintem ez egy kifejezetten könnyű desszert, amit nagyon nehéz elrontani. Aláírom, a palacsintasütés miatt nem a leggyorsabb sütemény, de megéri, ez egészen biztos! Aki szereti a palacsintát, a diót és a… Tovább »

Albondigas, húsgombóc spanyol módra

Az előző könyvtári látogatásom során, Marianne Kaltenbach Spanyol ételek című könyve került a kezembe, ekkor olvastam életemben először az albondigasról, vagyis a spanyol húsgombócról. Azóta olvasgattam róla –amúgy is nagyon kedvemre való a spanyol ízvilág, halakat leszámítva- és világossá vált számomra, hogy bár a fent említett könyvben nem, de alapvetően ezeket a húsgombócokat paradicsomos mártással… Tovább »

Könnyű, kefires spenótleves

Egészen biztos vagyok benne, hogy nem írok újdonságot azzal, hogy a spenót hihetetlenül egészséges és valójában, egy nem túl drága alapanyag. Hiszen kimagasló a vitamin, –leginkább a B -, magas az antioxidáns,- és a vastartalma. Kismamáknak, gyermekáldás elé nézőknek kifejezetten ajánlott folsavtartalma miatt, bár kétségtelen érdemes salátaként, nyersen fogyasztani a biztos siker érdekében. Hozzávalók: 450… Tovább »

Rizses csirkemell szilvaszósszal gazdagon

Még ősszel fagyasztottam le egy kevés szilvát, mondván, jó lesz az, ha télen csak be kell érte nyúlni. Akár egy kis sütemény vagy szósz/lekvár miatt. Végül az utóbbi verzió alapjául szolgált, szerintem pompás párosítás a kakukkfüves csirkemell és rizs páros mellé. Én most basmati rizst használtam fel, de természetesen barna rizzsel is készíthető. Vörös- és… Tovább »

Teljes kiőrlésű vekni pirított dióval

Már régóta terveztem, hogy sütök egy teljes kiőrlésű, diós kenyeret és most erre, karácsony után a megmaradt dióból volt is lehetőségem. Nem bántam meg, azóta már ajándékba is sütöttem, pedig még csak két napja, hogy az elsőt kivettem a sütőből. Előző éjszaka, de minimum 3 órával dagasztás előtt bekészítettem egy elő tésztát. Elő tészta: 140… Tovább »

Villámgyors túrós süti, a rohanós napok favoritja

Ez egy határozottan gyors sütemény, nekem kicsit hajaz az amerikai minifánk és a túrófánk receptjére, illetve a kettő kombinációjaként tudnám jellemezni. A recept alapja ide kattintva olvasható. Ideális abban az esetben, ha váratlan(ul) vendégek kopogtatnak az ajtónkon vagy jelentkeznek be. 10 perc alatt összekészíthető a tészta, körülbelül 20-25 perc alatt megsül. Gyümölcsöt természetesen mindenki saját… Tovább »

Menzák sztárja, a lencsefőzelék

Még a múlt héten írtam a lencséről, hogy milyen hasznos alapanyag illetve, hogy gyakrabban fog az asztalunkra kerülni. Került is, méghozzá főzelék formájában.  Hozzávalók: 500 gramm szárazon mért lencse 20 gramm tisztított fokhagyma 20 ml napraforgóolaj 15 gramm pirospaprika 10 gramm só 10 ml citromlé 4 darab babérlevél 15 ml fokhagymás ecet 200 gramm 12%-os… Tovább »

Hóembert reggelire?

Aki követi Facebookon az oldalt, annak egyáltalán nem lesz új a hóember pékáru gondolata, hiszen a héten osztottam meg Pinterstről a kreatív (étel)fotót. Mivel tényleg nagyon tetszett, elkészítettem a magam verzióját. Az alapja nagyon egyszerű, egy kenyértésztát választottam, hogy ki-mit tesz rá, ízlés dolga.  Hozzávalók: 210 gramm teljes kiőrlésű búzaliszt 90 gramm finomliszt 10 gramm… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!