Egy egészségesebb élet

Csokis-banános zabkeksz

Elsősorban a gyerekeknek készítettem ezt a süteményt, de én magam is megkóstoltam, annak ellenére, hogy banán is került bele. Egyszerű, gyors és olcsó. 

Bár a szénhidrátdiétában a banán nem éppen egy „közkedvelt” gyümölcs –sőt!-, azonban én meg szoktam magamnak engedni leginkább uzsonnára, illetve edzés után, számolva a szénhidráttartalmával –természetesen mindenki a dietetikusával/orvosával konzultáljon, és aszerint étkezzen!-.

Hozzávalók:

120 gramm banán (ez az a súly, amit ténylegesen felhasználtam)

100 gramm zabpehely

15 gramm négyszeres erejű  édesítőszer

40 gramm 70%-os étcsokoládé

2 csipet szódabikarbóna

1 csipet só

5 ml olaj (nálam extra szűz olívaolaj)

Elkészítése: a zabpelyhet egy teflonban alaposan megpirítottam, majd ledaráltam. A banánt egy villa segítségével összetörtem, majd hozzáadtam a zabpelyhet, a szódabikarbónát, sót, édesítőszert, az olajat és az apró kockára vágott csokoládédarabokat is.

Néhány mozdulattal összegyúrtam, apróbb korongokat formáltam belőlük (pontosan tizenegy darabot) és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgattam őket.

Előmelegített, 160°C-os sütőben 8 perc alatt készre sütöttem.


Tápanyagértékek: a kész kekszek súlya 242 gramm lett, ebben 740 kcal, 19 gramm fehérje, 28 gramm zsír és 100 gramm szénhidrát (a diéta szabályai szerint is) lett benne nekem. Ezek csak tájékoztató adatok!

Jó étvágyat!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!