Egy egészségesebb élet

Így készíts sztracsatella fagylaltot, cukormentesen!

A Philips Fagylaltok Könyve került a kezeim közé a héten, az ott olvasott stracciatella fagylalt recept ihlette a lenti, cukormentes változatot.

Nagyon finom lett, bár kétségtelen, hogy ez a többi, blogon található fagyi recepthez képest időigényesebb. Viszont megéri a fáradságot!

További fagyi recepteket ide kattintva találhatsz a blogon!

Hozzávalók:

3 darab tojássárgája (nekem 50 gramm)

40 gramm négyszeres erejű édesítőszer

500 ml tehéntej (1,5%-os zsírtartalmút használtam)

200 ml cukormentes habtejszín

1 evőkanál vanília aroma vagy egy vanília rúd kikapart belseje

40 gramm legalább 70%-os étcsokoládé

Ízlés szerint reszelhető bele egy kezeletlen citrom héja is

Elkészítése: a tojások sárgáját alaposan, habosra kevertem az édesítőszerrel robotgépem segítségével. Ezt a habos alapot hozzáöntöttem a tejhez és folyamatos keverés mellett, kis lánk fölött felforraltam.

Mikor kihűlt a tejes alapom, könnyű habbá vertem a tejszínhabot. Hozzáadtam a vanília aromát. Majd a habot hozzákevertem a visszahűtött tojássárgás tejhez.

A csokoládét egy kis lyukú reszelőn lereszeltem és a reszeléket hűtőbe tettem.

A fagyi alapot egy zárható fedelű tárolóba öntöttem és 30 percre mélyhűtőbe tettem (ezzel segítettem a gép munkáját).

Közben előkészítettem a fagylaltkészítő gépet.  A mélyhűtőből kivett masszához öntöttem a csokoládé reszeléket, majd a már működésben lévő fagylaltkészítő kelyhébe öntöttem.

Amennyiben nincs gépünk, abban az esetben a mélyhűtőből 30-35 percenként kivéve a fagyinkat, keverjük át alaposan, hogy a jégkristályokat összetörjük.

A gép nekünk nagyjából 40 perc alatt készítette el a számunkra megfelelő állagú fagylaltot.


Tápanyagértékek: a kész fagyink súlya 755 gramm lett, ebben 1225 kcal, 33 gramm fehérje, 99 gramm zsír és 43 gramm szénhidrát (a szénhidrátdiéta szabályai szerint számolva 37 gramm) lett benne nekem. Ezek csak tájékoztató adatok!

Jó étvágyat!

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!