Egy egészségesebb élet

Tejszínes barackleves, a nyári kánikula fénypontja

Mi igen szeretjük a leveseket, azt hiszem, ennek fontossága nyáron mutatkozik meg a leginkább. Kevés finomabb dolog van a rettentő hőségben, mint egy tál, igen hideg leves (természetesen a folyadékpótlás szempontjából nézve is). A tejszínes barackleves is azok közé sorolható, ami csak a hűtőből finom, így nyáron hetente akár többször is elkészítem. 

Hozzávalók:

270 gramm őszibarack (mag nélküli súly)

270 gramm sárgabarack (mag nélküli súly)

200 ml főzőtejszín (10%-os)

10 gramm durumliszt

Néhány szem szegfűszeg

Ízlés szerint fahéj (lehet akár egészben is)

1,5 liter víz

50 gramm négyszeres erejű édesítőszer (ízlés kérdése a mennyisége)

Elkészítése: a barackokat megfosztottam magjuktól (én a héjukhoz nem szoktam nyúlni) és feltettem főni 1,5 liter vízben. Beletettem a szegfűszeget, és ha egész fahéjat használunk, akkor azokat is hozzáadhatjuk ilyenkor. Mikor teljesen megpuhultak a gyümölcsök, kikevertem a főzőtejszínt a durumliszttel (ha őrölt fahéjat használunk, akkor azzal is) és a barackokhoz öntöttem. Hagytam, hogy egy utolsót éppen forrjon, majd elzártam alatta a gázt és megédesítettem édesítőszerrel.

Frissen felvert cukormentes tejszínhabbal szoktam tálalni!


Tápanyagértékek: a kész levesem súlya 2139 gramm lett, ebben 520 kcal, 11 gramm fehérje, 22 gramm zsír és 69 gramm szénhidrát (a szénhidrátdiéta szabályai szerint számolva 60 gramm) lett benne. Ezek csak tájékoztató adatok!

Jó étvágyat!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!