Egy egészségesebb élet

Legfinomabb sajtos muffin, diétára szabva

Ez egy nagyon remek sajtos muffin, amit érdemes kipróbálni, a mi menünkön is visszatérő étel lesz! Biztos vagyok benne, hogy különböző krémekkel (vaj-, illetve sajt) is finom, mindenképp megéri kísérletezni.

Az eredeti recept ide kattintva elérhető!

Hozzávalók:

330 gramm teljes kiőrlésű búzaliszt

140 gramm durumliszt (finomliszttel is készíthető, de a durum egyenletesebben/lassabban emeli a vércukrot, viszont állagra nagyon hasonló)

10 gramm búzasikér

9 gramm só

7 gramm szárított élesztő

30 ml olaj (nálam extra szűz olívaolaj)

1+1 tojás (L-es méretű)

10 dkg reszelt sajt

30 gramm szezámmag

230 ml víz

Elkészítése: a liszteket, a sikért, a sót, az élesztőt, az egyik tojást és az olajat kimértem robotgépem üstjébe, majd kis fokozat mellett folyamatosan adagoltam a langyos vizet. A víz mennyisége a lisztek minőségétől/márkájától függően minimálisan eltérhet. Alaposan kidagasztattam a tésztát. Konyharuhával lefedve, nagyjából 40 perc alatt duplájára kelesztettem.

Majd 10 egyenlő részre osztottam a tésztámat, és ovális alakúra nyújtottam őket. Az egyik felét hosszanti irányban bevágtam, a másik felébe egyenként 10 gramm reszelt sajtot szórtam. Feltekertem, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgattam őket. Ismét letakarva 15 percet hagytam nekik még egyszer kelni, tojással megkentem, szezámmaggal megszórtam tetejüket.

180 fokos sütőbe (gáz esetén közepes láng) toltam és 18-20 perc alatt megsütöttem őket.


Tápanyagértékek: a kész muffinok súlya 864 gramm lett, ebben 2626 kcal, 111 gramm fehérje, 95 gramm zsír és 310 gramm szénhidrát lett (a szénhidrátdiéta szabályai szerint számolva 303 gramm) bennük. Ezek csak tájékoztató adatok!

Jó étvágyat!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!