Egy egészségesebb élet

Karfiolleves tejszínnel spékelve

Egy ideig tejföllel habartam a karfiollevest, azonban tejszínnel, sokkal finomabb. Krémesebb, ízesebb lesz tőle, így ha tehetem, mindig ezzel habarom.

Hozzávalók:

550 gramm karfiol (tisztított súly)

280 gramm sárgarépa (tisztított súly)

10 gramm cukormentes ételízesítő

200 ml főzőtejszín

20 gramm durumliszt

10 ml olaj (nálam extra szűz olívaolaj)

80 gramm vöröshagyma (tisztított súly)

1 nagy evőkanál petrezselyem

1 csapott teáskanál rozmaring

Körülbelül 10 gramm só

2 liter víz

Elkészítése: az olajon üvegesre pároltam az apróra vágott vöröshagymát, majd rátettem a vékonyra karikázott sárgarépát, végül pedig a rózsáira szedett karfiolt. Ételízesítővel meghintettem, a vízzel felöntöttem. Fedő alatt puhára főztem a zöldségeket.

Majd a tejszínben csomómentesre kevertem a lisztet, hozzáadtam a fűszereket és a forró leveshez csurgattam, miközben kevertem. Egy utolsót hagytam gyöngyözni. Tálalás előtt díszítésképpen extra petrezselyemmel szórtam meg.


Tápanyagértékek: a kész levesem súlya 2658 gramm lett, ebben 692 kcal, 26 gramm fehérje, 33 gramm zsír és 72 gramm szénhidrát (a szénhidrátdiéta szabályai szerint számolva 61 gramm – a karfiolra számoltam-)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!