Egy egészségesebb élet

A pizzák sztárja!

Ezzel a pizzával (vagyis a formájával) a vous.hu oldalon találkoztam. Azt hiszem, írnom sem kellene, de nagyon megtetszett, felettébb mutatós és a csücskökben elrejtett sajthalom igazán finom. Aki teheti, próbálja ki!

Hozzávalók:

350 gramm teljes kiőrlésű búzaliszt

150 gramm durumliszt (természetesen el lehet készíteni finomliszttel is, de a durum vércukoremelő hatása lassabb, viszont állagra olyan, mint a fehér társai)

20 gramm búzasikér (elhagyható, viszont akkor „tömörebb” lesz a tészta)

7 gramm szárított élesztő

13 gramm só

Langyos víz (körülbelül 350 ml, viszont ez a mennyiség a lisztek minőségétől és márkájától függően változhat)

Feltét (nálunk):

120 gramm tejföl + 1 teáskanál mustár + 1 kávéskanál oregánó

120 gramm füstölt, főtt tarja

250 gramm paradicsom

45 gramm paprika

20 gramm fekete olívabogyó

240 gramm reszelt trappista

Elkészítése: a robotgépem üstjébe kimértem a tészta hozzávalóit (kivéve a vizet, mert azt fokozatosan adagoltam). Magas fokozaton addig dagasztottam, míg a tészta teljesen elvált az edényem falától. Ez nálam, körülbelül 8 perc munkát jelentett.

Lefedtem, s mivel elég meleg volt, ezért nagyjából 35 perc alatt duplájára kelt. Pontosan négy egyenlő részre osztottam a tésztámat (tehát a fent megadott feltét mennyiségeket is). Kör alakúra nyújtottam, majd nyolc helyen bevágtam a szélén (ezek lesznek a csillagok „szárai”). Raktam egy kisebb halom sajtot a szárakba, majd a végeket összefogtam, így alakult ki a csillag alakzat.

A tejfölt kikevertem a mustárral és oregánóval. Ebből rákentem alapnak, majd következett a tarja, paradicsom, paprika, sajt és olívabogyó. Végül a tetejét is megszórtam néhány csipetnyi oregánóval.

Előmelegített, légkeveréses sütőben, 210 fokon 16 perc alatt megsültek.

 

 


Tápanyagértékek: az összes, megsült pizza teljes súlya 1445 gramm lett, ebben 2822 kcal, 179 gramm fehérje, 62 gramm zsír és 353 gramm szénhidrát (a szénhidrátdiéta szabályai szerint számolva 318 gramm) lett benne nekem. Ezek csak tájékoztató adatok!

Jó étvágyat!

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!