Egy egészségesebb élet

Bakonyi csirkemell basmati rizzsel

 

Tudom, hogy ezt a nagyszerű ételt sertésből szokták elkészíteni, azonban én a szinte álladó időhiány miatt (is) csirkemellből csináltam meg. Ez alkalommal basmati rizzsel tálaltam, de szerintem tésztával, nokedlivel, de még tarhonyával is nagyon finom!

Hozzávalók:

900 gramm csirkemell

1 közepes fej hagyma (pucoltam nekem 130 gramm)

350 gramm paradicsom

500 gramm gomba (csiperkét használtam)

300 gramm tejföl (12%-al dolgoztam)

30 gramm teljes kiőrlésű búzaliszt

Körülbelül 500 ml víz

10 ml olaj (nálam extra szűz olívaolaj)

Fűszerek: egy csapott evőkanál petrezselyem, egy csapott teáskanál fehér bors, só, egy csapott kávéskanál őrölt kömény, egy csapott teáskanál kakukkfű és egy csapott teáskanál pirospaprika

Elkészítése: a csirkemellet vékonyabb szeletekre vágtam, majd vékonyan sóval és borssal megszórtam őket. Egy teflon alapú serpenyőben 5 ml olajon a húsok mindkét oldalát kérgesre sütöttem.

A maradék olajat ebbe a magasabb falú teflonba öntöttem, amire rátettem az apró kockákra vágott vöröshagymát. Mikor üvegesre párolódtak, rátettem a nagy cikkekre vágott paradicsomokat, majd a tisztított, felszeletelt gombát. Mikor a gomba puhára főtt és kiengedte a levét, csomómentesre kevertem a tejfölt a liszttel. Kimertem a gombás léből a tejfölhöz a hőkiegyenlítés miatt. Végül beleöntöttem a főzőedénybe, rámértem körülbelül 500 ml vizet is. Belerakosgattam a hússzeleteket, időnként megkevertem. A megfelelő sűrűségig főztem. Még melegen rizzsel tálaltam:


Tápanyagértékek: a kész ételem súlya (köret nélkül) 3019 gramm lett, ebben 1860 kcal, 257 gramm fehérje, 57 gramm zsír és 76 gramm szénhidrát (a szénhidrátdiéta szabályai szerint számolva 59 gramm) lett benne. Ezek csak tájékoztató adatok!

Jó étvágyat!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!