Egy egészségesebb élet

Alakbarát, chia magos meggyfagylalt

 

Gyerekeknek bolti tölcsérrel

Nagyon szeretjük a fagylaltot, de a manapság a fagylaltozás nem olcsó mulatság, főleg, ha azt vesszük alapul, hogy nálunk két kicsi gyermek is van. Ha a fagyizást cukormentesen szeretnénk megoldani, akkor bizony a pénztárcába kell nyúlni -ismervén a lurkókat, hetente többször is akár-. Jön a meleg, a gyerekek meg sűrűn ennének fagyit –na meg mi is!-, így még mindig azt gondolom a legpraktikusabb és hosszútávon a legkifizetődőbb megoldás a fagylaltkészítő gép beszerzése. Természetesen, nem utolsó sorban tudom, mi van benne és főleg, hogy mi nincs!

Hozzávalók:

500 ml natúr joghurt (én 0,1%-os zsírtartalmút használtam)

150 gramm meggy (én fagyasztottat használtam)

20 gramm chia mag

20 gramm négyszeres erejű édesítőszer

2-3 ml frissen facsart citromlé

Elkészítése: először a joghurt felét és a meggyeket botmixerem segítségével alaposan leturmixoltam, mert én nem szerettem volna most bele gyümölcsdarabokat, de természetesen ez mindenkinek a saját ízlésén múlik! Amikor kellemesen krémes lett, egy spatula segítségével hozzákevertem a maradék joghurtot, az édesítőszert, a chia magot és a néhány csepp citromlevet. Ezt a masszát egy lezárható dobozba öntöttem és mélyhűtőbe tettem körülbelül 30 percre.

A fél óra letelte után kivettem a fagylaltkészítő gép fém dobozát (szintén a mélyhűtőből) majd összeszereltem a gépet. Elindítottam és beleöntöttem a fagylaltalapot. Ez nagyon fontos, hogy úgy öntsük bele a masszát, hogy már a gép karja forog!

Nagyjából 35 perc alatt elkészült a fagylalt.

Akinek nincs gépe, semmi baj! Az elkészítése szinte ugyanez, annyi különbséggel, hogy a mélyhűtőbe tett fagylaltot igyekezzünk legalább 15 percenként átkeverni, hogy a jégkristályokat széttörjük! 

További fagylaltreceptekért ide kattints!


Tápanyagértékek: a kész fagyim súlya 660 gramm lett, ebben 419 kcal, 31 gramm fehérje, 7 gramm zsír és 59 gramm szénhidrát (a szénhidrátdiéta szabályai szerint számolva 51 gramm) lett benne nekem. Ezek csak tájékoztató adatok!

Jó étvágyat!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!