Egy egészségesebb élet

Brokkolival töltött csirkemellbatyu

 

Kifejezetten különleges alkalmakra ajánlom,  hatalmas előnye, hogy nem kell sokat bíbelődni vele. Sőt, azt gondolom, sütést megelőző este is össze lehet készíteni, csak az előnyére fog válni, ha az ízek egy éjszakát a hűtőben össze tudnak érni, így másnap lehet a desszertre koncentrálni, ezt csak sütőbe kell tolni.

Hozzávalók:

1 kg csirkemellfilé

360 gramm brokkoli (tisztított súly) + néhány csipet szerecsendió + 10 gramm fokhagymakrém + 5 gramm só

60+40 gramm sajt (én trappistát használtam)

200 gramm vöröshagyma (tisztított súly)

Pác a húshoz:

20 ml olaj (extra szűz olívaolaj)

1 csapott teáskanál piros paprika

1 púpozott teáskanál bazsalikom

8 gramm só

Elkészítése: a csirkemellet alaposan megmostam, majd az oldalukat éppen annyira vágtam be, hogy még ne szúrjam át a túloldalát. Amolyan kis kosárka lett belőle. Ebbe a részbe töltöttem be később a sajtos brokkolit. Az olívaolajat, a többi páchoz írt fűszerrel alaposan elkevertem és bedörzsöltem a hússzeletekbe. 

A megmosott és „erős” szárától megtisztított brokkolit feltettem egy lábos vízbe főni 5 gramm sóval. Amikor vaj puha lett, egy villával összetörtem. Ízlés kérdése, hogy szeretnénk-e bele nagyobb darabokat. Amikor kihűlt hozzákevertem a fokhagymakrémet, szerecsendiót és a 60 gramm, kockára vágott sajtot.

Ezt a brokkolis masszát beletöltöttem a csirkemellek belsejébe. Ha úgy látjuk szükségesnek, megtűzdelhetjük néhány hústűvel biztos, ami biztos alapon.

Egy méretben megfelelő tepsit választottam, óvatosan belerakosgattam a töltött melleket, majd a megpucolt és nagyobb darabokra vágott vöröshagymával megszórtam. Alufóliával borítottam.

Körülbelül 30 perc sütés után megszórtam a maradék sajttal.

Előmelegített sütőbe toltam, és magas hőfokon körülbelül 30 percig sütöttem. Ezek után levettem a fóliát, megszórtam a maradék 40 gramm sajttal. Visszatoltam a sütőbe és addig hagytam bent, amíg a sajt szép pirosra sült.

Mennyei brokkolis-sajtos csirkemell

Cukormentes majonézzel, paradicsommal és (olajmentesen) sült, sült krumplival tálaltam. De természetesen bármilyen körettel fogyasztható.


Tápanyagértékek a töltött csirkemellre: a kész súly 1483 gramm lett, ebben 1842 kcal, 253 gramm fehérje, 72,5 gramm zsír és 29,2 gramm szénhidrát (a szénhidrátdiéta szabályai szerint 5,6 gramm) lett benne nekem. Ezek csak tájékoztató adatok!

Jó étvágyat!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!