Egy egészségesebb élet

Muffin, amit el kell készíteni!

 

Megkóstoljuk a muffint és kívül egy leheletnyi vékony roppanós külsőbe haraphatunk, amit rögtön követ az omlós belső. Majd a visszaszilárdult kókuszos csokoládéra harapva, már be is csuktuk a szemünket. Ha kedvünk tartja, díszítsük felvert habtejszínnel, szórjuk meg holland kakaóporral! Ezek az ízek így, együtt páratlan (íz)élményt adnak, ráadásul (hozzáadott) cukormentes, kár lenne kihagyni!

Hozzávalók:

1 csomag Ataisz csokis zabmuffin (ide kattintva elérhető a termék)

50 gramm cukormentes, kókuszos tejcsokoládé

20 gramm négyszeres erejű édesítőszer

250 gramm tejföl (12%-os)

20 gramm olvasztott margarin (25%-os zsírtartalmút használtam)

Díszítésnek (opcionális) cukormentes habtejszín + 5 gramm négyszeres erejű édesítőszer, illetve holland kakaópor a szóráshoz

Elkészítése: a zabmuffin alapport kikevertem az apró kockára vágott csokoládéval, a tejföllel, édesítőszerrel és olvasztott margarinnal. Ezt a masszát 12 darab formába, egyenlő mennyiségben osztottam el.

Előmelegített sütőben, közepes hőfok mellett 20 perc alatt készre sütöttem.

Megvártam, míg kihűltek. Majd néhány darab muffinra (a gyerekek miatt nem az összesre) felvert habtejszínt nyomtam és kakaóporral megszórtam.

További desszertekért ide kattints!

 


Tápanyagértékek: a kész muffinok súlya (habtejszín nélkül) 449 gramm lett, ebben 1358 kcal, 42,3 gramm fehérje, 63,6 gramm zsír és 153,7 gramm szénhidrát (a szénhidrátdiéta szabályai szerint számolva 145,2 gramm) lett benne nekem. Ezek csak tájékoztató adatok!

Jó étvágyat!

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!