Egy egészségesebb élet

Sajttal töltött pulyka, spárgás paradicsomszószban

Videó az elkészítéséről:

Még gyerekek mellett is viszonylag gyorsan elkészíthető, szerintem az olvadozó sajttal és spárgával igazán különleges étel. Többféle köretet is el tudok mellé képzelni, ebben az esetben barna rizs került mellé. 

Hozzávalók a gombócokhoz:

500 gramm zsírszegény darált pulykacomb

8 gramm só

1 evőkanál tárkony

10 gramm fokhagymakrém

Néhány csipet bors vagy borspótló,

60 gramm kockázott trappista

10 ml extra szűz olívaolaj

Hozzávalók a szószhoz:

450 gramm paradicsompüré

500 ml víz

320 gramm spárga

1 csapott teáskanál tárkony

1 csapott teáskanál bazsalikom

½ teáskanál borspótló vagy bors

2 nagy csipet édesítőszer (négyszeres erejű)

1 nagy csipet só

10 ml extra szűz olívaolaj

70 gramm vöröshagyma (tisztított súly)

Elkészítése: Elsőnek befűszereztem a darált pulykacombot sóval, borspótlóval, tárkonnyal és fokhagymakrémmel. Alaposan elkevertem, majd a felkockázott trappista sajtból 2-3 darabot a közepébe tettem, ezután formáztam belőle gombócot.

10 ml extra szűz olívaolajon a gombócok mind a két oldalát ropogósra sütöttem. Majd félretettem őket.

Ismét 10 ml extra szűz olívaolajon üvegesre pároltam a vöröshagymát, majd ráöntöttem a kisebb darabokra vágott spárgát (aminek a (fás) szárát korábban levágtam). Körülbelül 5 percig pároltam, majd ráöntöttem a paradicsomszószt, végül pedig a vizet.

Befűszereztem tárkonnyal, bazsalikommal, borspótlóval, édesítőszerrel és sóval, majd hagytam, hogy gyöngyözni kezdjen. Végül visszarakosgattam a húsgombócokat és újraforrásig főztem.

Még melegen, főtt barna rizzsel tálaltam!


Tápanyagértékek: a kész ételem súlya 1473 gramm lett, ebben 1143 kcal, 132,7 gramm fehérje, 48,7 gramm zsír és 39,9 gramm szénhidrát (a szénhidrátdiéta szabályai szerint számolva 34,9 gramm) lett benne nekem. Ezek csak tájékoztató adatok!

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!