Egy egészségesebb élet

Mustáros karaj, háromhagymás bulgurral

Nagyon szeretem a pácolt-grillezett húsokat, legyen szó csirkéről sertésről vagy éppen halról. Most karaj került a tányérra, méghozzá mustáros pácban pihentetett. Köretnek, az Ataisz által forgalmazott/gyártott háromhagymás bulgurt készítettem el.

Gyorsan elkészíthető étel, főleg, ha már előző este be is pácoltuk a sütnivalót.

Hozzávalók:

600 gramm karaj (csont nélküli súly)

20 ml olaj (nálam extra szűz olívaolaj)

40 gramm cukormentes mustár

1 evőkanál bazsalikom

0,5 evőkanál tárkony

5 gramm só

Néhány csipet bors vagy borspótló keverék

1 csomag Ataisz háromhagymás bulgur (ide kattintva elérhető a termék) + ízlés szerint só + 5 ml extra szűz olívaolaj

Elkészítése: a karajt vékony szeletekre vágtam, majd az olajat a fűszerekkel és a mustárral alaposan kikevertem. Ezt ráöntöttem a hússzeletekre, majd alaposan bedörzsöltem őket. Legalább három órára hűtőbe tettem.

Majd teflongrillen mind a két oldalukat, magas hőfok mellett megsütöttem. Én akkor szeretem, amikor a rács vonalai szépen meglátszódnak a szeleteken.

A köretnek feltettem 440 ml vizet forrni, amit besóztam, majd amikor már gyöngyözött a víz, hozzáadtam a hagymás bulgurt. Ráöntöttem 5 ml extra szűz olívaolajat és kis láng fölött fedő alatt körülbelül 20 perc alatt készre főztem. Szerintem érdemes többször megkeverni! Miután levettem a tűzről, a fedőre konyharuhát borítottam és további 10 percig hagytam puhulni a bulgurt.

Félbevágott paradicsommal, uborkával és majonézzel tálaltam.


Tápanyagértékek a pácolt húsra: 459 gramm lett, amiben 1236 kcal, 126,5 gramm fehérje, 74,4 gramm zsír és 6,5 gramm szénhidrát (a szénhidrátdiéta szabályai szerint számolva 4,4 gramm szénhidrát) lett benne nekem.

Tápanyagértékek a háromhagymás bulgurra: a kész köretem súlya 571 gramm lett, ebben 748 kcal, 20,6 gramm fehérje, 8 gramm zsír és 153,3 gramm szénhidrát lett benne. Ezek csak tájékoztató adatok!

Jó étvágyat!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!