Egy egészségesebb élet

Bourbon vaníliás, rakott palacsinta

Bár egy kicsit „bíbelődős” a bécsi túrós palacsinta, mindenképpen megéri elkészíteni! Szerintem igen kiadós, egy könnyű leves után is megállja a helyét a menüben! Én Bourbon vaníliás zabpudingot főztem öntetnek.

Mivel kicsi gyerekeim vannak, akik imádják a palacsintát, ezért én a már korábbi teljes kiőrlésű palacsinta receptem teljes adagját elkészítettem, amiből összesen 13 darabot használtam fel a rakott verzióhoz.

Hozzávalók:

13 darab teljes kiőrlésű, cukormentes palacsinta (receptje ide kattintva elérhető)

450 gramm tehéntúró (nálam zsírszegény)

1 darab kezeletlen citrom héja és fél citrom leve

25 gramm négyszeres erejű édesítőszer

1 csomag (40 gramm) Bourbon vaníliás zabpudingpor (erre gondolok)

250 ml tehéntej (1,5%-os)

250 ml víz

2 darab tojás

Elkészítése: a palacsintákat kisütöttem, majd a túrót, a citrom levét és héját, az édesítőszerrel és a tojások sárgájával alaposan elkevertem. A fehérjéből habot vertem (nem túl keményet). Ezt hozzákevertem a túrós masszához. Majd a kész túrós alappal megtöltöttem a palacsintákat, feltekertem őket, rézsútosan félbevágtam őket. Ezekkel a felezett palacsintákkal töltöttem meg laposabb jénaimat.

Feltettem 250 ml vizet és 250 ml tejet melegedni, amikor felforrósodott, hozzáöntöttem a zabpudingot és egy habverő segítségével, folyamatos keverés mellett sűrűsödésig főztem (hígabb állagú lesz!) A kész pudingot beleöntöttem a már palacsintákkal teli jénaiba és sütőbe toltam. Közepes hőfokon körülbelül 15 perc alatt megsült.


Tápanyagértékek: a kész rakott palacsintám súlya 1725 gramm lett, ebben 2198 kcal, 143,6 gramm fehérje, 68,4 gramm zsír és 240,2 gramm szénhidrát (a szénhidrátdiéta szabályai szerint számolva 228,2 gramm) lett benne nekem. Ezek csak tájékoztató adatok!

Jó étvágyat!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!