Egy egészségesebb élet

Zabkeksz, amit kedvedre ízesíthetsz!

Az Ataisz által forgalmazott natúr zabkekszet próbáltam ki (korábban, már készítettem többféle ízesítésűt), de azt hiszem az összes közül ez lett a kedvenc. Mivel, ezt kedvemre ízesíthetem, most karobpor került bele, de a variációknak csak a képzeletünk szabhat határt. Bátran kísérletezzünk, tegyünk bele holland kakaóport, akár egy kis cukormentes lekvárt, kókuszreszeléket, darált dióféléket (ekkor viszont szükséges lehet extra folyadék, akár egy kis víz hozzáadása) stb.

Hogy mi is az a karob és miért jó, arról már korábban írtam, itt elolvasható.

Hozzávalók:

1 csomag Ataisz natúr zabkeksz (ide kattintva van lehetőség a vásárlására)

140 gramm margarin (25%-os zsírtartalmút használtam)

20 gramm négyszeres erejű édesítőszer

5 gramm karobpor

Elkészítése: a zabkekszalapot elkevertem az olvasztott margarinnal, az édesítőszerrel és a karobporral. Hagytam körülbelül 10 percet pihenni.

Mivel nincs benne térfogatnövelő szer, ezért érdemes olyan vastagságúra nyújtani (enyhén lisztezett felületen), amilyen vastagon fogyasztani szeretnénk.

Kedvenc szaggatóformámmal kiszaggattam és előmelegített sütőben, közepes láng/hőfok mellett 15 perc alatt szépen megbarnultak. Miután kihűltek dobozba tettem őket, még harmadnap is finomak voltak.

Körülbelül 35 perc alatt lett egy nagyobb adag kekszem (nálam 30 darab)készült el, amit szerettek a gyerekek. Szerintem jó választás kis étkezésre tea/kávé mellé vagy éppen kiránduláshoz! Nem leszünk maszatosak utána (azt hiszem nagy előny gyereknél útközben), minimálisan morzsálódik.

 

TIPP! Például gyerekzsúrra is tökéletes, elismerem, hogy így egy kicsit snassz (lehet sokaknak) én mindenképpen összeragasztanám lekvárral, cukormentes mogyorókrémmel fenomenális lehet! 

 

Mogyorókrém receptet ide kattintva találsz!


Tápanyagértékek: a kész kekszeim súlya 385 gramm lett, ebben 1447 kcal, 41,1 gramm fehérje, 52,1 gramm zsír és 189,5 gramm szénhidrát lett benne (a szénhidrátdiéta szabályai szerint számolva is). Ezek csak tájékoztató adatok!

Jó étvágyat!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!