Egy egészségesebb élet

Így készíts isteni humuszt!

Pinteresten rengeteg inspirációhoz lehet jutni ételek terén is (sőt!), ezen a felületen találkoztam több ötlettel is, hogyan lehetne még ízletes humusz variációkat készíteni. Ez egy bazsalikomos-sajtos humusz lett, ami tahini (az egyik fő alapanyag a „normál” humusz esetében) nélkül készült.

Több humusz (Pinterest)ötletért ide kattintsatok! Korábban már írtam arról, hogy miért egészséges a csicseriborsó, ide kattintva olvasható!

Hozzávalók:

250 gramm csicseriborsó (az Ataisz Reformélelmiszereket gyártó cégtől szereztem be, ide kattintva van lehetőség vásárolni tőlük)

Víz

40 gramm reszelt sajt (teljesen mindegy milyen, jól reszelhető legyen, én trappistát használtam)

1 evőkanál bazsalikom

1 evőkanál petrezselyem

30 gramm fokhagymakrém

5 ml extra szűz olívaolaj

20 gramm cukormentes mustár

13 gramm só

Elkészítése: pár órával a főzés előtt beáztattam a csicseriborsót, majd annyi vízzel feltettem főni, hogy ellepje. Kis láng fölött, fedő alatt körülbelül egy óra alatt puhára főztem. Leszűrtem (a vizet, amiben megfőtt én megtartottam, mert ezzel öntöttem fel a későbbiek során) és a botmixerem táljába öntöttem. Rámértem a fűszereket, a mustárt és a botmixerem segítségével összeturmixoltam. A főző lével (körülbelül 130 ml-el) felöntöttem, hogy a gép dolgát megkönnyítsem. Mikor már homogén állagú lett, belekevertem a reszelt sajtot, kiszedtem egy tálba, olívabogyóval díszítettem és hűtőbe raktam lefedve. Én azt gondolom, mindenképpen előnyére válik, ha pár órát, akár egy napot is tud pihenni, összeérni a hűtőben fogyasztás előtt.

 

Korábban már készítettem tahini alapú humuszt, ide kattintva elérhető!


Tápanyagértékek: a kész humuszom súlya 760 gramm lett, ebben 1151 kcal, 61,4 gramm fehérje, 32,2 gramm zsír és 160,3 gramm szénhidrát (a szénhidrátdiéta szabályai szerint számolva 158,6 gramm) lett benne nekem. Ezek csak tájékoztató adatok!

Jó étvágyat!

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!