Egy egészségesebb élet

Nagyszerű és gyors medvehagymás-sajtos muffin

A Férjem még a hétvégén hozott haza vásárlásból egy csomag medvehagymát, ránéztem és azonnal pogácsa jutott eszembe. Aztán második gondolatra beugrott a muffin is, jó sok sajttal, hát így született meg a recept.

Íme, egy gyorsan elkészíthető, medvehagymás- igazán sajtos muffin, amit délután megsütöttem és már aznap estére elfogyott! 

Hozzávalók:

105 gramm teljes kiőrlésű búzaliszt

45 gramm durumliszt (használhatunk helyette finomlisztet is, hiszen a lisztek összmennyiségének ez a 30%-a, de így lassabb lesz a felszívódása, viszont a durumliszt állaga nagyon hasonló a finomliszthez)

5 gramm sütőpor

40 gramm medvehagyma

80 gramm trappista (ha van füstölt sajt, az nem hátrány)

Ízlés szerint só (nálam 10 gramm)

120 gramm tejföl (12%-os zsírtartalmú)

30 gramm margarin (csészés, 25%-os zsírtartalmú)

100 ml víz

Elkészítése: a liszteket kimértem a sütőporral. Erre rátettem, az alaposan megmosott és az apróra vágott medvehagymát, majd a reszelt sajtot, tejfölt, sót és margarint. Ráöntöttem a vizet (ez a vízmennyiség minimálisan változhat, ha finomliszttel készítjük a durum helyett). Egy spatula segítségével elkevertem és 12 darab muffin (44 gramm nyers tészta, formánként) formába osztottam a tálamban lévő mennyiséget. Egy vizes kiskanál segítségével könnyen el lehet simítani/igazítani a tetejüket, hogy formásabbak legyenek sütés után. Mivel nincs benne tojás, ezért nyugodt szívvel megkóstolhatjuk, hogy elég sós-e.

Sütésre várva

Meleg sütőbe toltam, magas hőfok mellett körülbelül 10-13 perc alatt aranybarnára sültek, természetesen ez az idő sütőfüggő is.


Tápanyagértékek: a kész muffinok súlya 441 gramm lett, ebben 1026 kcal, 42,3 gramm fehérje, 46,3 gramm zsír és 102,4 gramm szénhidrát (a szénhidrátdiéta szabályai szerint számolva 96,9 gramm) lett benne nekem. Ezek csak tájékoztató adatok!

Jó étvágyat!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!