Egy egészségesebb élet

Gyerekbarát tiramisu

Ez egy kifejezetten gyerekbarát tiramisu lett, (nyers)tojás-, alkohol-, és kávémentes. Bár nekünk ízlett így is, mégis következő alkalommal mindenképpen két tepsire fogom osztani ezt a mennyiséget és a felnőtteknek szánt tepsi kávésan fog készülni.

Korábban már írtam a karobporról, hogy miben tér el a kakaóportól, mik az előnyei. Ettől függetlenül holland kakaóporral is készíthető természetesen.

Hozzávalók (17×28-as formához):

200 gramm teljes kiőrlésű, cukormentes babapiskóta  (a piskóta tartalmaz tojást!)

250 gramm natúr vajkrém (vagy mascarpone vagy natúr sajtkrém)

380 ml cukormentes habtejszín (a 200 ml-es kiszerelésben 190 ml volt)

5 gramm karobpor (+ a szóráshoz)

150 ml tej (1,5%-os)

1 evőkanál vanília aroma

10 gramm négyszeres erejű édesítőszer

Elkészítése: ha a tiramisu a blogon található babapiskóta receptje alapján készülne el, abban az esetben mindenképpen azt javaslom, hogy a piskótákat hosszanti irányba vágjuk ketté. Ugyanis, ha ezt nem így tesszük nagyon nehezen, vagy egyáltalán nem áznak át (a széle sem igazán), és nem lesz igazán finom a végeredmény.

Elsőnek felmelegítettem a tejet, hozzáadtam a karobport és 5 gramm édesítőszert, amit alaposan elkevertem benne. A felezett babapiskótákat alaposan megmártottam a karobos tejben, majd egymás mellé helyeztem őket a jénaim aljába.

Közben a habtejszínt robotgépem segítségével habbá vertem, majd ehhez hozzáadtam a vajkrémet, a maradék édesítőszert, három evőkanál karobos tejet és a vanília aromát. Egy utolsót kevertettem a géppel rajta és ennek a könnyű masszának a felét rákanalaztam a tepsiben fekvő piskótákra.

Majd következett még egy sor piskóta, és egy utolsó adag habos krém. Tetejét megszórtam kevés karobporral egy szűrő segítségével. Fogyasztás előtt legalább 3 órára hűtőbe tettem.

Tápanyagértékek: a kész tiramisu súlya 970 gramm lett, ebben 2721 kcal, 42,5 gramm fehérje, 231 gramm zsír és 112,9 gramm szénhidrát (a szénhidrátdiéta szabályai szerint számolva 91,4 gramm) lett benne nekem. Ezek csak tájékoztató adatok!

Jó étvágyat!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!