Egy egészségesebb élet

Török paradicsomos bulgurleves, csirkemellel gazdagon

Egy szuper finom levesalap került ma kezembe az Ataisz Reformélelmiszereket gyártó cég termékei közül, méghozzá a Török paradicsomos bulgurleves. Én most úgy döntöttem (a holnapi menüből adódóan), hogy csirkemellel gazdagítom.

Hozzáteszem hús nélkül is megállta volna a helyét, hiszen egy igazán sűrű, laktató levest kaptam volna nélküle is. (A tapasztalat beszél belőlem, hiszen többször készítettem már leveseket a fent említett cégtől). Ha a húst kihagyjuk belőle, vegánok részére is felszolgálhatjuk. 

Hozzávalók:

10 ml olaj (nálam extra szűz olívaolaj)

100 gramm vöröshagyma (pucolt súlya)

300 gramm csirkemell

1 csomag Ataisz török paradicsomos bulgurleves alap (ide kattintva vásárolható meg)

10 gramm cukormentes ételízesítő (házi, Reform Vito vagy éppen az Ataisz saját gyártású ételízesítője közül valamelyik)

2200 ml víz

Ízlés szerint só

Elkészítése: a felkockázott vöröshagymát üvegesre pároltam a zsiradékon, majd rátettem a szintén kockára vágott csirkemellet. Ételízesítővel megszórtam. Miután kérges lett a hús, felöntöttem vízzel. Amint gyöngyözni kezdett, hozzáadtam az alapot, és kis láng fölött, fedő alatt 30 percet főztem még.

Forrón tálaltam.


Tápanyagértékek: a kész levesem súlya 2594 gramm lett, ebben 1025 kcal, 82,4 gramm fehérje, 19,7 gramm zsír és 130,9 gramm szénhidrát lett benne nekem. Ezek csak tájékoztató adatok!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!