Egy egészségesebb élet

Zabpelyhes hagymaleves, gyorsan finomat!

Húsvét hosszú hétvégéje alatt sorra vett le minket a lábunkról egy fránya vírus, ami hétfőn (vagyis tegnap) engem is elért, így a mai napon a túlélésre „játszottam” elsősorban, már csak azért is, mert a két, kicsi gyerekem velem együtt tüsszög, bár látványosan jobban bírják a gyűrődést, mint én.

 

Valami meleg folyadékra vágytam a tea mellett, így esett a választásom a szekrényben meglapuló Ataisz levesalapjára. 30 perc alatt forró, gőzölgő leves készült el, amit további öt perces hűlés után, már kanalazhattam is. Nincs benne hús, de akár tehettem is volna bele. De most egyrészt az volt a lényeg, hogy gyorsan elkészüljön, másrészt rengeteg húst ettem az elmúlt napokban a Húsvétra való tekintettel, így cseppet sem kívántam.

 

 

 

Hozzávalók:

1 csomag Ataisz zabpelyhes hagymaleves alappor – ha ide kattintasz, a levest megvásárolhatod-

2200 ml víz

5 ml extra szűz olívaolaj

5 gramm cukormentes ételízesítő (nálam most Reform Vito volt, de kapható az Atasiznál is cukormentes) + ízlés szerint só

Elkészítése: ahogy az alap csomagolásának hátulján is szerepel, feltettem forrni 2200 ml vizet, amikor már erősen gyöngyözött, hozzáadtam 5 ml olajat, majd beleszórtam az alapport, végül pedig ízesítettem az ételízesítővel és sóval.

Kis láng fölött, fedő alatt főztem további 25-30 percig.

Egy kanál zsírszegény tejföllel és némi bazsalikommal megszórva fogyasztottam. Ha nem lettem volna túl fáradt és gyenge, biztosan pirítottam volna mellé fokhagymás kenyérkockákat is!

Gyors, zabpehelyalapú és finom! Ennél többet nem is kívántam zúgó fejjel, hőhullámok közepette.


Tápanyagértékek: a kész leves súlya 2075 gramm lett, ebben 614 kcal, 18,3 gramm fehérje, 10,7 gramm zsír és 110,9 gramm szénhidrát lett benne nekem. Ezek az adatok csak tájékoztató jellegűek!

Jó étvágyat!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!