Egy egészségesebb élet

Dupla sajtos, sült csirkemell basmati rizzsel

A Férjem kívánsága volt ez az igazán laktató, viszonylag gyorsan elkészíthető étel, ami nálunk a húsvéti, ünnepi teríték dísze lett végül. Basmati rizzsel és salátákkal (madársaláta és ruccola) tálaltam.

Hozzávalók:

1000 gramm csirkemell

250 gramm tejföl (nálam 12%-os zsírtartalmú)

2 darab ’L’-es méretű tojás

5 gramm metélőhagyma

Ízlés szerint só (nálam 5 gramm)

Néhány csipet fehér bors

200 gramm szeletelt baconszalonna

120 gramm reszelt trappista

125 gramm camembert sajt

Elkészítése: a csirkemellet miután megmostam, megtisztítottam nagyobb szeletekre/darabokra vágtam. Összekészítettem a tejfölt, a tojásokat és a fűszereket. Ebbe, az alaposan elkevert tejfölös alapba rakosgattam a húsokat. Közben a püspökkenyérformámat kibéleltem a baconszalonnával.

Erre a szalonnaágyra pakoltam a tejfölös-fűszeres húsokat. Majd következett a vékony szeletekre vágott camembert sajt, végül pedig a reszelt trappista.

Előmelegített sütőbe toltam, és magas hőfok mellett perc alatt készre sütöttem.

Köretnek szerintem bármi illik mellé.


Tápanyagértékek: a kész ételem súlya (köret nélkül) sütés után 1631 gramm lett, ebben 3158 kcal, 312,9 gramm fehérje, 197,4 gramm zsír és 18,3 gramm szénhidrát (a szénhidrátdiéta szabályai szerint számolva 0,1 gramm) lett benne.

Receptem alapját ezen az oldalon találtam, köszönet érte!

Jó étvágyat!

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!