Egy egészségesebb élet

Petrezselymes rozsburger, sült zellerrel

Ismét egy Ataisz által forgalmazott alapanyagot mutatok Nektek, méghozzá a petrezselymes rozsburgerét készítettem el, amit itthon sült, teljes kiőrlésű hamburger buciban és sült zellerrel tálaltam.

Ovo-lakto-vegetáriánusok is fogyaszthatják ezt az ételt, ebben a formában, hiszen teljesen húsmentes.

A hamburger zsemle ugyanaz, mint amit előző alkalommal sütöttem!

Hozzávalók:

7 darab teljes kiőrlésű hamburger zsemle

1 csomag Ataisz petrezselymes rozsburger alappor (ide kattintva tudjátok megvenni, ha szeretnétek)

260 ml víz

Napraforgóolaj a sütéshez

Ízlés szerint só

Zöldségek, nálunk: jégsaláta, uborka, paradicsom

Mustár

Elkészítése: első lépésként, a hamburger zsemléket készítettem el, e recept alapján.

Majd 260 ml vízzel alaposan összekevertem a petrezselymes rozsburger alapport, amit hagytam körülbelül 10 percig pihenni. Bár az összetevőkön szerepel a só (utolsó helyen), javaslom, hogy sütés előtt kóstoljunk bele a masszába, mert úgy gondolom, sokak sótlannak érezhetik!

Enyhén vizes kézzel 7 egyenlő részre osztottam, majd formáztam az alapot. Forró olajban, körülbelül 1-1 percig sütöttem mind a két oldalukat (összesen 30 ml olajat vett fel sütés során). Következő alkalommal mindenképpen ki fogom próbálni, hogy sütőben, olaj (vagy minimális mennyiségű) nélkül sütöm ki őket.

Miután kisültek a „pogácsák”, már csak a hamburger összekészítése volt hátra.

Ez az étel szerintem önmagában is megállja a helyét egy főétkezés során, azonban most sült mellé egy kevés zeller is.


Tápanyagértékek a zsemlére: a kész zsemlék súlya 696 gramm lett, ebben 1771 kcal, 68,7 gramm fehérje, 40,4 gramm zsír és 264,8 gramm szénhidrát (a szénhidrátdiéta szabályai szerint számolva 253,2 gramm) lett benne nekem.

Tápanyagértékek a petrezselymes rozsburgerre: a kész „pogácsák” súlya sütés után 429 gramm lett, ebben 965 kcal, 25,4 gramm fehérje, 36 gramm zsír és 128,8 gramm szénhidrát lett benne.

 

 

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!