Egy egészségesebb élet

Pirított napraforgómagos – sajtos stangli

Ez egy gyorsan elkészíthető pékárurecept, nem használtam fel hozzá sem öregtésztát, sem előtésztát. Eddigi kovászkudarcaim miatt pedig utóbbi szóba sem jöhetett. Viszont mindezek ellenére egy puha, könnyű tésztájú stanglit kaptunk, máskor is fogom sütni.

Hozzávalók:

210 gramm teljes kiőrlésű búzaliszt

90 gramm finomliszt

15 gramm friss élesztő

30 gramm napraforgómag

8 gramm só

20 gramm búzasikér

230 ml langyos víz

70 gramm trappista a tetejére

1 darab tojás a kenéshez

Elkészítése: a robotgépem üstjébe mértem a liszteket, a sikért, a sót és az élesztőt (ügyelve arra, hogy közvetlenül ne érintkezzenek). A szotyit egy serpenyőben aranybarnára pirítottam, majd ezt is a száraz hozzávalóhoz öntöttem.

Miközben dolgozott a gép, folyamatosan adagoltam a langyos vizet. A lisztek minőségétől/márkájától függően a folyadék mennyisége minimálisan változhat. Akkor jó a tészta, ha szépen elvált edényünk falától. Egy könnyű, puha végeredményt kaptam. Enyhén megliszteztem a tetejét és egy konyharuhával lefedve 45 percet kelesztettem.

Miután duplájára kelt, 7 egyenlő részre osztottam. Ovális alakúra nyújtottam őket, és mint amikor kifliket formázunk, ezeket is ahhoz hasonlóan felgöngyöltem.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem őket, egy tojással megkentem a tetejüket és darabonként 10 gramm sajttal megszórtam.

Előmelegített sütőben, magas hőfokon 25 perc alatt készre sütöttem őket.


Tápanyagértékek: a kész stanglijaim súlya 602 gramm lett sütés után, ebben 1499 kcal, 73,3 gramm fehérje, 38,3 gramm zsír és 201,8 gramm szénhidrát (a szénhidrátdiéta szabályai szerint számolva 190,5 gramm) lett benne nekem. Ezek az adatok csak tájékoztató jellegűek!

Jó étvágyat!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!