Egy egészségesebb élet

Vajkrémmel töltött forma párna

A gyerekek betegek, és ahogy a betegség jött, úgy az étvágyuk távozott. Gondoltam ezzel a pékáruval kedveskedek Nekik (is), ami ez esetben mickey egér,- és virágformát öltött. Utóbbit azért, hátha a Férjem nem vinne szívesen mickeyt a munkahelyére. A kisebbik Botondnál és a Férjemnél nyertem, a nagyobbik Fiam, Tomi viszont kérdő szemekkel nézett rám… Nála már nem dívik Mickey egér…

mickey2

A töltelék (és a forma is) szerintem bármi lehet, én most sósat választottam, méghozzá márványsajtos vajkrémet.

Hozzávalók:

190 gramm teljes kiőrlésű búzaliszt

20 gramm bambuszrostliszt

90 gramm finomliszt

10 gramm friss élesztő

4 gramm só

80 ml 1,5%-os tehéntej + 150 ml langyos víz

Töltelék (darabonként 5 gramm márványsajtos vajkrém)

Tojás a kenéshez

Elkészítése: a liszteket a robotgépem üstjébe mértem, majd a sót és az élesztőt a tál két külön oldalába tettem. Kimértem a tejet és a vizet, amit fokozatosan adagoltam a száraz hozzávalókhoz, miközben dolgozott a gép. A folyadék mennyisége minimálisan változhat, a lisztek minőségétől függően. Meleg helyen, lefedve 40 perc alatt duplájára kelesztettem.

mickey6

 

Enyhén lisztezett felületen körülbelül 0,5 cm vastagságúra nyújtottam és a formák segítségével kiszaggattam. Ami a képeken is jól látszódik tükörtojássütő forma (a cél szentesíti az eszközt, ugye). A vajkrémből kentem a szaggatott tészta egyik felére, majd a másikat ráhelyezve, egy villa segítségével lenyomkodtam a szélét. Egy tojással lekentem, majd megszurkáltam.

mickey5

Előmelegített sütőben, magas hőfok mellett 15-20 perc alatt készre sütöttem.

mickey4

Tápanyagértékek: 558 gramm lett a kész súlya a süteményeknek, amiben 1199 kalória, 37,4 gramm fehérje, 28,1 gramm zsír és 186 gramm szénhidrát (a szénhidrátdiéta szabályai szerint számolva 181,7 gramm). Az adatok csak tájékoztató jellegűek.

Jó étvágyat!

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!