Egy egészségesebb élet

Tejszínes-gombás csirkemell barna rizzsel

Gyorsan elkészíthető étel, nálunk a nagyobbik gyerkőc is szívesen ette, ami elég nagy szó.  Mi barna rizzsel ettük, de szerintem mindenféle köret illik mellé.

Hozzávalók:

10 ml olaj (extra szűz olívaolaj)

1 nagyobb fej vöröshagyma (nálam 180 gramm pucoltan)

730 gramm csirkemell

500 gramm csiperkegomba

500 gramm főzőtejszín (10%-os zsírtartalommal)

1 púpozott evőkanál majoránna

1 csapott teáskanál fehér bors

7 gramm só

Köretnek: 250 gramm szárazon kimért barna rizs

Elkészítése: a vékony szeletre vágott vöröshagymát kevés olajon üvegesre pároltam, majd ráöntöttem a csirkemellet. Befűszereztem és miután alaposan átforgattam, hozzáadtam a nagy szeletekre vágott, alaposan megmosott gombát is. Körülbelül 20 perc múlva a gomba már össze is esett, vizet engedett. Kimértem a tejszínt és hozzákevertem a gombás csirkéhez. Míg vártam, hogy besűrűsödjön, addig feltettem főni a rizst is. Miután a rizs is megfőtt, a tejszín is besűrűsödött azonnal tálaltam.


Tápanyagértékek: a feltét 1546 gramm lett főzés után, amiben 1772 kalória, 200,5 gramm fehérje, 79,4 gramm zsír és 54,5 gramm szénhidrát (a szénhidrátdiéta szabályai szerint számolva 16,7 gramm) lett benne nekem. A 250 gramm rizs főzés után 542 gramm lett, ebben 873 kalória, 20 gramm fehérje, 5,5 gramm zsír és 180 gramm szénhidrát lett benne nekem.

Jó étvágyat!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!