Egy egészségesebb élet

Könnyű, kefires spenótleves

Egészen biztos vagyok benne, hogy nem írok újdonságot azzal, hogy a spenót hihetetlenül egészséges és valójában, egy nem túl drága alapanyag. Hiszen kimagasló a vitamin, –leginkább a B -, magas az antioxidáns,- és a vastartalma. Kismamáknak, gyermekáldás elé nézőknek kifejezetten ajánlott folsavtartalma miatt, bár kétségtelen érdemes salátaként, nyersen fogyasztani a biztos siker érdekében.

spinachsoup-pinterest

Hozzávalók:

450 gramm spenót (lehet fagyasztott is)

1 evőkanál fokhagymakrém

Ízlés szerint rozmaring és fehér bors

10 ml olaj (nálam extra szűz olívaolaj)

1 kisebb fej vöröshagyma (nálam 50 gramm pucoltan)

10 gramm só

140 gramm kefir

30 gramm teljes kiőrlésű búzaliszt

Körülbelül 1300 ml víz

Feltétnek tojás, pirított kenyérkockák

Elkészítése: a kimért olajon üvegesre pároltam a vöröshagymát, majd rátettem a spenótot. Befűszereztem sóval, rozmaringgal, fokhagymakrémmel és fehér borssal. Felöntöttem vízzel, majd fedő alatt kis tűz felett megfőztem. Fagyasztott esetében szerintem nem, míg friss spenót felhasználása mellett botmixerrel pürésíteném, miután megfőtt a spenót. A kefirben elkevertem a teljes kiőrlésű búzalisztet, majd a hőkiegyenlítés miatt hozzámertem a forró levesemből és addig kevertem, míg teljesen csomómentes nem lett. Ezt hozzáadva a leveshez, kevergetés közben egy utolsót hagytam forrni.  Ekkor, Férjem kedvéért kettő darab tojást is tettem bele, csak úgy egészben és kettő perc főzés után levettem a tűzről. Kefirrel, citromkarikával és/vagy pirított kenyérkockákkal tálaltam. 

Ha pedig a kenyeret is megsütnéd a leveshez (is), akkor ide kattintva olvashatsz néhányat!

spenotleves4

Tápanyagértékek: a kész levesem súlya 1624 gramm lett, ebben 577 kalória, 36,6 gramm fehérje, 28,7 gramm zsír és 37 gramm szénhidrát (a szénhidrátdiéta szabályai szerint számolva 32,8 gramm) lett benne nekem.

Jó étvágyat!

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!