Egy egészségesebb élet

Borsikafű, a bécsi a rozmaring

Fűszerkisokosunk soron következője

a

Borsikafű

borsikafu

  • Morzsolt állapotban kerül forgalomba
  • Sajátos ízű és illatú fűszernövény- és gyógynövény, leginkább a bors ízéhez hasonlítható
  • Az erdélyi konyha népszerű fűszere a wikipedia szerint
  • Ajánlják:
    • bab alapú ételekhez
    • burgonyás ételekhez
    • lencséhez
    • káposztafélékhez is remekül illik
    • salátákhoz (cékla)
    • gombákhoz
    • húsokhoz (bárány, hal)
    • mártásokhoz és majonézhez
  • Túlzott használata megkeseríti az ételünket
  • Nem szabad az étellel hosszasan főzni, ajánlott a főzés befejezése előtt pár perccel a betevőnkhöz adni
  • Akinek betegségből adódó diétája tiltja például a bors fogyasztását (például epe és májbetegségek), azoknak nagyszerű helyettesítő fűszer lehet a borsikafű
  • A népi gyógyászatban:
    • gyomorerősítő,
    • görcsoldó,
    • bélféregirtó és a
    • szelek csökkentésére is alkalmasnak vélik.

Felhasznált irodalom: itt és itt. A képekért köszönet a pixabay.com művészeinek. 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!