Egy egészségesebb élet

Bazsalikom, a királyian illatozó

Fűszerkisokos második fejezete következik, ahol is a középpontban a

Bazsalikom

áll.

  • Dél-Ázsia, Perzsia és Afrika területéről származik
  • Jelentése: királyian illatozó
  • Fanyar illatú, pikáns ízű fűszer
  • Konyhánkba általában már morzsolt állapotba kerül
  • Érdemes figyelni a tárolása során, hogy légmentesen lezárjuk a csomagolását
  • Ajánlják:
    • levesekhez
    • főzelékekhez (kifejezetten fehér babból készültekhez)
    • salátákhoz
    • szószokhoz
    • pácokhoz
    • darált húsos ételekhez
    • halakhoz
    • kolbászkészítése során
    • ecetes ételekhez
    • paradicsomos – sajtos ételekhez
    • pizzákon is megállja a helyét
  • Halételek esetében zsályával és rozmaringgal elegyítve nagyszerű íz hatást nyerhetünk
  • Szerepe a népi gyógyászatban:
    • gyomorerősítő, étvágygerjesztő, szélhajtó, vizelethajtó és köhögés csillapítására is használják/használták.

tomatoes-1629186_1920

Felhasznált irodalom: itt és itt. A kép forrása: pixabay.com.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Balázsné Zsuzsi says: (előzmény @Táltosparipa)

    Ha szoktátok máshoz is használni, mint amiket fent felsoroltam, szívesen várom az ötleteket 🙂

  2. Táltosparipa says:

    Top fűszer nálunk is!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!