Egy egészségesebb élet

Elronthatatlan habcsókos pohárkrém

Mivel elég sokat sütök, így sokszor marad meg tojásfehérje a hűtőben, és ezekből rendszerint habcsókot vagy pavlovát készítek. Ezen a szombati napon is ez volt a feltett szándékom, ám valahol, valamit elrontottam és a képzeletemben gyönyörű, formás mini pavlovák képe, csak egy gyorsan elillanó káprázat maradt.

dscf1875

Nem készítettem képet milyen lett a végeredmény, de leírom: egy teljesen lapos, a ropógósság fogalmát nem ismerő, összeesett tojásfehérjék mutatták meg magukat a tepsiben. Én csak álltam, elkeseredetten és dühösen –mert nagyon nem szeretem, ha nem úgy alakulnak a dolgok, ahogyan azt elképzeltem- és gondolkoztam mi legyen vele, csak nem dobom ki?!

És NEM is tettem (ahogy a fenti kép mutatja)!

Kérem szépen, lehet, hogy innentől kezdve szánt szándékkal fogom elrontani, mert ez a pohárkrém sokkal jobban ízlett, mint az eddigi habcsókjaim/pavlováim. (És szégyenkeznem sem kell a kinézetük miatt!)

Hozzávalók 1 kehelyre:

40 gramm megsült, elrontott habcsók

150 gramm már kikevert vaníliapuding (ez esetben Dia-wellness hidegen kikeverhető vaníliapuding volt, de bármilyen másikkal is biztosan szuper lesz!)

40 gramm frissen felvert tejszínhab, lehetőleg 30%-os zsírtartalmú (amit én 5 gramm négyszeres erejű, természetes édesítőszerrel édesítettem)

5 gramm karobpor vagy holland kakaópor

díszítésnek nálam kettő szem szőlő, és egy karika citromszelet, de természetesen ez más gyümölcs is lehet, sőt a szőlő nem kifejezetten vércukorbarát

Elkészítése: elkevertem a kimért és összetört habcsókot a pudinggal, majd a kehelybe töltöttem. Egy vékony réteg karobport szórtam rá, majd rákanalaztam a frissen felvert tejszínhabot és díszítésnek gyümölcsöt tettem rá.

dscf1878


Tápanyagértékek: a kész desszertem súlya 240 gramm lett, amiben 356 kalória, 20,4 gramm fehérje, 15,5 gramm zsír (az állati eredetű tejszínhab zsírtartalma dobta meg ennyire) és 33 gramm (a szénhidrátdiéta szabályai szerint számolva 26,2 gramm) szénhidrát lett benne nekem.

Jó étvágyat!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!