Egy egészségesebb élet

Pindúr képviselőfánkok cukormentesen?

Nagyon szerettem volna egy nekünk, inzulinrezisztenseknek és cukorbetegeknek megfelelő/ehető képviselőfánkot elkészíteni, amit nyugodt szívvel tehetek az asztalra a családomnak is.

Cukormentes képviselőfánkok
Mini képviselőfánkok

Zömében teljes kiőrlésű liszttel, extra rost hozzáadásával és (finomított) cukormentesen állítottam elő.

A lenti hozzávalókból nekem 12 darab mini képviselőfánk készült.

Hozzávalók:

40 gramm teljes kiőrlésű búzaliszt

30 gramm bambuszrostliszt

30 gramm finomliszt

100 gramm zsiradék (nálam 70%-os zsírtartalmú margarin ez esetben)

100 ml víz

3 gramm só

5 gramm négyszeres erejű természetes édesítőszer (vagy egyéb édesítőszer, de abból is maximum 1 kávéskanálnyi)

3 darab tojás (nekem összesen 159 gramm)

190 ml cukormentes habtejszín

Bourbon vaníliás zabpudingpor 40 gramm+ 400 ml tehéntej az elkészítéséhez + 10 gramm négyszeres erejű természetes édesítőszer (vagy egyéb édesítőszer, ami 40 gramm kristálycukornak felel meg) – a kész pudingból összesen 230 grammot használtam fel, így maradt még a főzött pudingból-

Elkészítése: a vizet feltettem melegedni a margarinnal és kevergetés mellett addig főztem, míg teljesen elolvadt a zsiradék. Utána hozzáadtam a liszteket, a cukrot és a sót. Addig főztem a masszát folyamatos kevergetés mellett, amíg nem lett „rezgős”. Javaslom, hogy olyan lábost használjuk, ami nem túl népszerű darabja a konyhánknak, hiszen picit „kérges” lesz a lábosunk alja, oldala, így áztatni szükséges majd.

Miután alaposan átfőztem/átsütöttem a masszát, átöntöttem egy másik tálba és megvártam, míg kihűlt. A három tojást alaposan felvertem és a már hideg masszához folyamatos kevergetés mellett lassan, szakaszokban adagoltam. Akkor lesz jó a tésztánk, ha lágyabb/folyósabb, mint a nokedlitészta, viszont sűrűbb, mint a palacsintatészta. Nem folyik, de nem is „áll meg egy helyben” a tésztánk.

Én kicsit nagyobb adagokat nyomtam ki egy habzsák segítségével, a sütőpapírral bélelt tepsimre, mint egy jól megtermett dió.

Magas hőfokon 20 percet sütöttem, majd a legalacsonyabb hőfokon további 20 percet „szárítottam” (ugyan nem nyitottam ki a sütőm ajtaját).

Kivettem őket és megvártam, míg kihűlnek. Utána levágtam a tetejüket. Ha minden jól ment, akkor a belseje kissé üreges! Ide töltöttem be a már kész és szintén kihűtött pudingot. Majd ennek a tetejére, frissen felvert tejszínhabot nyomtam.

Ha van rá mód tegyük pár órára hűtőbe, hogy jól „összeérjenek” az ízek. Nálunk erre nem volt lehetőség, kár, hogy fotót nem készítettem, de a Férjem a nyitott hűtőajtó előtt csak állt és ette a mini képviselőfánkokat –megjegyzem: szerencsére, hiszen ennél jobb visszajelzésre nincs is szükségem, hogy jól sikerültek-!

Illetve mindenképpen megjegyezném azoknak, akik még nem használtak zabpudingport, hogy ez nem lesz olyan sűrű mint a hagyományos puding, hígabb az állaga, még akkor is, ha már kihűlt. 

Videó az elkészítéséről:


Tápanyagértékek: a megtöltött képviselőfánkok teljes súlya 633 gramm lett, ebben 1839 kalória, 40,9 gramm fehérje, 149,9 gramm zsír és 82,9 gramm (a szénhidrátdiéta szabályai szerint számolva 73,9 gramm lett).

dscf1996

Nagy segítségemre volt ez a videó, köszönet érte!

Jó étvágyat!

dscf1986

13720671_1031677386867966_1821361263_o

Ha nem szeretnél lemaradni semmiről, akkor iratkozz fel a hírlevélre és minden hétfőn értesítelek az elmúlt hét cikkeiről!

Köszönöm!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!