Egy egészségesebb élet

Édes bundában sült kalács, a franciaországi finomság

Édes bundában sült kalács, párolt almaszeletekkel

Pár hete is már, hogy a Tv Paprikára kapcsolva pont adták a Villásreggeli mesterfokon című műsort. Bobby a műsorvezető lenyűgöző lelkesedéssel kreálja a finomabbnál finomabb reggeliket elénk, a műsort néző asszonyok és férfiak elé. Csak úgy csordul az ember lánya/fia nyála a szájban. És akkor hallottam meg, hogy az ügyes Bobby brióst forgat édesített tojásba, amit zsiradékon kisüt, majd gyümölccsel, tejszínhabbal tálal a nagyérdemű elé. Tudtam, ezt el kell készítenem egy egészséges(ebb) verzióban is.

033
Nem, sajnos nem ehettem meg az egészet!

Először is sütöttem egy teljes kiőrlésű kalácsot, természetesen cukormenteset. Rendhagyó módon a lenti hozzávalókból a mennyiséget egy adagra adom meg, méghozzá 40 gramm szénhidrátnak megfelelő vacsora adagját.

007
Teljes kiőrlésű, cukormentes kalács

Hozzávalók:

70 gramm kalács

70 gramm pucolt, tisztított alma (opcionális, lehetett volna például áfonya is)

1 darab tojás (nálam 55 gramm)

20 ml tejszín (nálam most főzőtejszín)

50 gramm felvert tejszínhab (természetesen cukormentes)

összesen, 20 gramm négyszeres erejű természetes édesítőszer (vagy egyéb édesítőszer, ami 80 gramm kristálycukornak felel meg)

1 csapott kávéskanál őrölt fahéj

20 gramm margarin (de ez lehet más zsiradék is)

csipet só

Elkészítése: a tojást felvertem és elkevertem benne a sót és 5 gramm édesítőszert és a főzőtejszínt. Ebbe, beleáztattam a szelet kalácsomat. Közben megpucoltam, megtisztítottam az almámat és 70 grammot kimérve feltettem párolni a fahéjjal és 10 gramm édesítőszerrel. Majd míg az almaszeletek puhultak, addig a kevés zsiradékot kimértem a teflon serpenyőmbe, és amikor már szépen felolvadt rátettem a tojásos kalácsomat. Mind a két oldalát megsütöttem. Míg sült, felvertem a tejszínhabot a maradék 5 gramm édesítőszerrel. Mire ezzel végeztem minden el is készült. A bundás kalácsomat a tányérra helyeztem, ráhalmoztam az almaszeleteket, majd megkoronáztam egy kevés tejszínhabbal.

014
Közel 40 gramm szénhidrát a tányéron

És bár ez az egyszerű, ám számomra különlegesen étel nekem (és inzulinrezisztens társaimnak) nem fogyasztható reggelire, aki jól bírja vacsorára a gyors szénhidrátot, annak ajánlom, bátran próbálja ki, ha eddig nem tette, mert nem fog csalódni!


Tápanyagértékek erre a verzióra: 585 kalória, 16,4 gramm fehérje, 38,5 gramm zsír (a habtejszín és a margarin eléggé felhúzta a zsírtartalmat) és 42,5 gramm (a szénhidrátdiéta szabályai szerint számolva 37,9 gramm) szénhidrát lett benne nekem.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!