Egy egészségesebb élet

Ínycsiklandó, krémmel töltött kiflik

Ínycsiklandó krémmel töltött kiflik

A receptet Limara oldalán találtam és nem volt kérdés számomra, hogy el kell készítenem! A képeit látván beindult az én fantáziám is, a lent leírt esetben oroszkrém torta ízű pudinggal töltöttem meg, de egész biztosan ki fogom próbálni sós töltelékkel, például pirított bacon-sajt párosításával, de akár egy sajtos zöldségkrém is szóba jöhet majd. Libor Mária (alias Limara) fahéjas cukorba forgatta, ezt a lépést én kihagytam.

Hozzávalók:

380 gramm teljes kiőrlésű liszt

40 gramm bambuszrostliszt (állagjavítás és a szénhidrátok felszívódásának további lassítására használtam, ha nincs kéznél, helyettesítsük teljes kiőrlésű liszttel)

180 gramm finomliszt

5 gramm só

30 gramm négyszeres erejű természetes édesítőszer (vagy egyéb édesítőszer, ami 120 gramm kristálycukornak felel meg)

2 darab tojás sárgája (nálam 35 gramm)

380 ml langyos tehéntej

20 gramm búzasikér (a pékárú fehérjetartalmának növelésére használom, lényegében a teljes kiőrlésű liszt miatt, szuper állagjavító)

60 gramm puha margarin

30 gramm friss élesztő

40 gramm pudingpor

a pudinghoz 250 ml tehéntej és 15 gramm négyszeres erejű természetes édesítőszer (vagy egyéb édesítőszer, ami 60 gramm kristálycukornak felel meg), illetve 50 gramm margarin

1 tojás a kenéshez

Elkészítése: a hozzávalókat gondosan kimértem és a robotgépen üstjébe tettem, kivéve a langyos tejet (fontos, hogy a tej ne legyen sem hideg, sem forró az élesztő miatt). Az élesztő és a só ne kerüljön közvetlen egymás mellé. Miközben a gép dagasztott, lassan adagoltam hozzá a folyadékot. Akkor jó a tésztánk, ha szépen elvált az edény falától és nem ragad.

Miközben lefedve kelt a tészta, megfőztem a pudingot majd a margarinnal alaposan elkevertem.

Én a megkelt tésztámat nyolc egyenlő részre osztottam és egyforma nagyságú téglalap alakúra nyújtottam. Fázisfotókkal mutatom, hogyan formáztam, vagy ide kattintva Limara oldalán is megnézhető:

dscf6082
Dagasztás után
dscf6093
Kelesztés után
dscf6100
Megformázott krémmel töltött kifli

Következő alkalommal egész biztosan 8 helyett, 16 részre fogom osztani, mert így elég nagyok lettek és ahhoz, hogy például kis étkezésre ehessek belőle harmadolnom kellett.

Miután megformáztam és megtöltöttem őket, egy tojással lekentem és nagy hőfok mellett 20 perc alatt készre sütöttem őket (érdemes tűpróbával ellenőrizni).


Tápanyagértékek: az összes, kisült péksüteményem súlya 1410 gramm lett, ebben 3206 kalória, 115,4 gramm fehérje, 99,1 gramm zsír és 437,2 gramm (a szénhidrátdiéta szabályai szerint számolva 432,5 gramm) szénhidrát lett benne nekem.

dscf6119
Jó étvágyat!

Megjegyzés: aki szeretné elkerülni a pudingot a magas keményítőtartalma miatt, annak ajánlom figyelmébe Szafi webáruházában megvásárolható pudingporokat

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!