Egy egészségesebb élet

Scone, a brit ötórai teasütemény

Még az Angliában töltött hónapok alatt ismerkedtem meg ezzel a nagyszerű, de egyszerű süteménnyel. Gyorsan elkészíthető, és tökéletesen megfelel tízóraira, uzsonnára, de még ebéd után desszertnek is. Én kifejezetten lekvárral és tejszínhabbal szeretem fogyasztani, de nyilván, ez ízlés kérdése.

Nekem a lenti hozzávalókból 10 apróbb méretű scone készült el. Ahogy azt már tőlem megszokhattátok: zömében teljes kiőrlésű lisztből készült és –finomított-cukormentes.

fekete-fehér
A kisült scone

Hozzávalók:

245 gramm teljes kiőrlésű búzaliszt

105 gramm finomliszt

5 gramm só –nálam parajdi-

5 gramm sütőpor

1 teáskanál vanília kivonat

40 gramm négyszeres erejű természetes édesítőszer –vagy 160 gramm kristálycukornak megfelelő egyéb édesítőszer-

200 ml tehéntej

75 gramm puha margarin (én csökkentett zsírtartalmút használtam)

1 db tyúktojás a kenéshez

Elkészítése: ahogy fentebb is írtam végtelenül egyszerű. Minden hozzávalót kimérünk és alaposan kigyúrunk. Egy közepesen kemény, nem ragadós tésztát fogunk kapni. Ezt tetszőleges nagyságúra, gömbölyű formájúra formázunk, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük őket. Egy felvert tojással lekenjük és közepes láng felett (villany esetében ez körülbelül 180°C) 25 perc alatt készre sütjük őket.

SAM_6615
Scone házi szilvalekvárral és tejszínhabbal

 

A tartósítószer- és cukormentes szilvalekvár receptje ide kattintva érhető el. 

Tápanyagértékek: az összes, megsült scone súlya 585 gramm lett, ebben: 1433 kalória, 46,7 gramm fehérje, 26,7 gramm zsír és 233 gramm szénhidrát lett nekem.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!