Egy egészségesebb élet

Testépítők kedvenc csemegéje, a gyúrós keksz

Már most az elején le is szögezném, hogy ez nem az a fajta keksz, amibe ha beleharapunk, szétomlik a szánkba, hiszen egy gramm hozzáadott zsír sincs benne, ami ezt biztosítaná a fogyasztónak. Inkább egy szárazabb, töményebb állagra gondoljunk, amit én kifejezetten tea illetve kávé mellé fogyasztottam. A férjem viszont, aki a fehérjét edzés után vízzel issza (pfujjjj -elnézést Mindenkitől, aki szerint így finom-,  tejjel azért finomabb, csak hát szerinte felesleges zsír, meg kalória), finomnak találta, egy kivetnivalóval azért élt: nem volt elég édes Neki.

Ha ügyelünk arra, hogy a zabpehely biztosan gluténmentes legyen, akkor egy gluténmentes harapnivalót is kaphatunk.

Így készült el, viszonylag magas fehérjetartalommal, alacsony zsírtartalommal és rosttal dúsítva a lenti „keksz”:

Hozzávalók:

100 gramm aprószemű zabpehely

10 gramm bambuszrostliszt

2 db ’M-es méretű tyúktojás –nekem 100 gramm-

25 csepp folyékony stevia

4 gramm szódabikarbóna

35 gramm Biotech Nitro Pure Whey

30 ml víz

Elkészítése: a zabpelyhet és a bambuszrostlisztet kimértem, ráütöttem a tojásokat, hozzátettem a szódabikarbónát, az édesítőszert, a fehérjét és a vizet. Alaposan elkevertem, fél órára a hűtőbe tettem. Majd egy fagylaltadagoló kanállal –vagy egyszerű kanállal- tepsibe adagoltam, majd eligazgattam őket a számomra megfelelő méretűre.

25 percen keresztül sütöttem közepes láng mellett (a sütési idő természetesen sütőtől is függ).

 

Tápanyagértékek: sütés után 216 gramm lett az összes súlya, ez nálunk 5 darab (1 darab 43 gramm) kekszet jelentett.

  • Az egészben lett: 550 kalória, 32,4 gramm fehérje, 16,7 gramm zsír, 62,2 gramm szénhidrát.
  • Egy darabra kiszámolva pedig: 110 kalória, 6,5 gramm fehérje, 3,3 gramm zsír és 12,4 gramm szénhidrát.
SAM_6227
Az elkészült zabpelyhes, fehérjés kekszek

Jó étvágyat!

És ha már testépítés, akkor:

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!