Egy egészségesebb élet

Rakott kel barna rizzsel, hogy a diétába is beleférjen

A közel három éves gyermekünk ma elvitte magával a lakáskulcsunkat –természetesen a tudtom nélkül- így nem tudok elmenni itthonról a kisebbik fiúnkkal, ezért úgy döntöttem, meg is írom ennek a szuper rakott kelkáposztának a receptjét.

SAM_5986
Rakott kel barna rizzsel

Hozzávalók:

500 gramm nyersen lemért kelkáposzta

700 gramm darált sertéshús –ha lehet, kevés zsírtartalommal-

125 gramm szárazon kimért barna rizs

400 gramm 12%-os tejföl

50 gramm dijoni mustár

60 gramm reszelt trappista

20 ml extra szűz olívaolaj

2 darab tojás

fűszerek ízlése szerint: nálam parajdi só, pirospaprika édes és csípős, fehér bors, fokhagyma(krém), majoránna és bazsalikom

Elkészítése: én mindent megfőztem –tudom, sokan nem-, illetve a kelkáposzta leveleket blansíroztam, mielőtt a sütőbe toltam a rakott kelt. Míg hűlt a rizs, addig a darált húshoz adtam a fűszereket és egy tojást, majd a hideg rizzsel alaposan elkevertem. A tejfölben elkevertem a dijoni mustárt, a sót és a bazsalikomot, majd hozzáadtam a másik darab tojást is.

A tepsimet extra szűz olívaolajjal kikentem –természetesen lehet más zsiradék is-, és míg el nem fogytak az alapanyagaim rétegeztem. Legutoljára is tejföllel kentem meg, majd megszórtam a reszelt sajttal, végül bazsalikommal. 40 perc alatt közepes lángos megsütöttem –időnként azért nézzünk rá, hiszen sütőfüggő, hogy milyen gyorsan sül-.

A végeredmény egy ízekben gazdag egytálétel, melynek a nagyszerűsége az egyszerűségében rejlik:

 

Miután kivettem a sütőből, nekem 2003 gramm lett a végsúly. Ez összesen: 2736 kalória, 204 gramm fehérje, 134 gramm szénhidrát (a szénhidrát diéta szabályai szerint számolva 114 gramm) és 148 gramm zsír.

Hasonló rakott kel receptet ide kattintva is találsz még az oldalon! 

Jó étvágyat!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!